Trump: Putin je uvrijeđen optužbom o uplitanju u američke izbore

Svijet
Trump: Putin je uvrijeđen optužbom o uplitanju u američke izbore
.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je ruski čelnik Vladimir Putin još jednom odlučno negirao mješanje u američke izbore prošle godine tokom njihovog današnjeg razgovara na marginama ekonomskog samita.

Trump je odbio reći da li vjeruje Putinu, ali je jasno poručio kako "više nije zainteresiran da se zamara tom temom".

- On mi je rekao kako je apsolutno siguran da se nije mješao u izbore. On nije učinio to što govore da je učinio - izjavio je Trump, razgovarajući s novinarima u predsjedničkom avionu Air Force One dok je putovao prema Hanoju, drugoj stanici svoje azijske turneje. 

- Svaki put kada se vidimo, on mi kaže: "Ja to nisam učinio". I ja mu vjerujem, ja zaista vjerujem kada mi kaže da tako misli - kazao je Trump, naglašavajući da je Putin "veoma uvrijeđen takvom optužbom.

Trump je nazvao tu optužbu "vještačkom preprekom" koju su postavili Demokrati - ponovo izražavajući sumnju u zaključke američkih obavještajnih službi da je Rusija pokušala da se upliće u izbore kako bi pomogla Trumpu, javlja AP. 

Trump i Putin nisu imali zvaničnog susreta do danas na samitu Azijsko Pacifičke ekonomske saradnje (APEC), kada su dvojica čelnika održali neformalne razgovore u nekoliko navrata  na marginama samita. Tom prilikom su usaglasili plan za Siriju.

Ne propustite