BILA JE OPSJEDNUTA TERETANOM: Sve dok zbog OVE MAŠINE nije završila u KOLICIMA!

Praktična žena
BILA JE OPSJEDNUTA TERETANOM: Sve dok zbog OVE MAŠINE nije završila u KOLICIMA!
.

Dvije godine je svakodnevno išla u teretanu. To joj je postala opsesija, a onda je jednog dana sve krenulo nizbrdo i danas je zbog toga završila u kolicima.
 

Sofi Batler (21), studentkinja iz Eseksa, išla je najmanje dvije godine svakodnevno u teretanu. Imala je, kaže, svoju rutinu vježbanja od koje nikada nije odstupala, čak ni u vrijeme kada se spremala za upis na fakultet.

I baš tog dana kada je dobila potvrdan odgovor od fakulteta na koji je aplicirala, riješila je da to proslavi sa porodicom, ali da prije toga odradi svoju redovnu dozu vježbanja. Međutim, dok je koristila mašinu sa tegovima za čučnjeve, teg od 70 kilograma pao je na nju i povrijedio joj kičmu.
sofi2

- Neko od osoblja teretane je odmah dotrčao do mene, a ja sam u prvi mah mislila da mi nije ništa. Tek 20 minuta kasnije uslijedio je bol zbog koga sam mislila da ću umrijeti. Kada su me pitali da li mogu da pomjerim prste, a ja ustanovila da ne mogu, znala sam da je nešto ozbiljno u pitanju - priča Sofi.

Brzo su je prebacili u bolnicu gdje je došao i njen otac Dejv (48). Tamo su mu ljekari saopštili da mu je kćerka slomila leđa i da joj je povrijeđena i kičmena moždina. Morala je na hitnu operaciju.

- Ja sam se za to vrijeme molila da prosto umrem, toliko me je boljelo. Čekala sam bilo šta, samo da bol prođe - prisjeća se devojka.
sofi

Operacija je trajala osam sati, a poslije nje nije mogla da ustane šest nedelja. Ipak, nije dozvolila da je to odvrati od proslave koju je imala samo par dana kasnije, pa se pojavila u kolicima.

Ono što je neizvjesno je da li će Sofi ikada više prohodati. Lekari kažu da postoji tanka šansa da uz pomoć fizioterapeuta ustane i prohoda, ali ništa joj ne garantuju. Kako kaže, i dalje joj mnogo nedostaje teretana, u kojoj i sada vježba sa profesionalcem i odabrane vježbe. Ipak joj, kaže, nedostaje njena rutina.

- Da, voljela bih da nastavim da jednog dana vježbam kao i inače. Međutim, strašno sam istraumirana i kada sad u teretani neko zalupi vrata ili čujem bilo kakav jači zvuk, pretrnem i dobijem napad panike. Ipak, znam da ću uskoro prohodati, pa makar godinama radila na tome - zaključuje na kraju ova djevojka.

(Novi.ba/ Žena Blic)

Ne propustite