Ovo je razlog zbog koga je pretučena učenica u Srbiji: Optužena da je kačila gole slike drugarica, evo šta njen otac kaže na to!

Region
Ovo je razlog zbog koga je pretučena učenica u Srbiji: Optužena da je kačila gole slike drugarica, evo šta njen otac kaže na to!
.

Učenica I razreda Tehničke škole Mileta Nikolić B.N. (15) iz Aranđelovca, posljednja je žrtva vršnjačkog nasilja proisteklog zbog nesuglasica s društvenih mreža, čiji počinioci mogu da se suoče s kaznom izbacivanja iz škole!

Naime, roditelji djevojčice koju su drugari iz razreda silovito šamarali, branili joj da se zaštiti rukama, ali i navijali i smijali se, navode da je incident od 30. oktobra proistekao zbog ukradene Fejsbuk šifre i postavljanja neprimjerenih fotografija na njen lažni profil.

Otac djevojčice Zoran N. objašnjava za Telegraf da je neko pod njenim imenom lažno napravio Fejsbuk profil, a zatim postavljao izmontirane, gole fotografije njenih školskih drugarica.

- Uz fotografije je išlo i obavještenje da nude seksualne usluge za pare. To je te djevojčice vjerovatno razljutilo, ali mora da se zna da moja kćerka ne stoji iza toga. Ona je seljačko dijete, nema ni moderan telefon ili kompjuter s koga bi tako nešto mogla da izvede - kaže Zoran.

On naglašava da će roditelje učenica koje su brutalno šamarale njegovo dijete da tuži, kao i učenika koji je čuvao stražu da ne naiđe profesor.

Tražit će i da se sazna tko je napravio snimak, ali i tko ga je postavio na društvene mreže i jutjub kanal.

Majka djevojčice ispričala je za medije drugačiju priču, da je sve počelo nakon što je njena kćerka dala šifru za svoj Fejsbuk profil drugarici, kako bi joj ova deaktivirala profil. Drugarica je navodno šifru dala mnogima u odjeljenju, te su u ime pretučene djevojčice mogli da pišu svi koji imaju šifru.

Tako bi moglo da se desi da djevojka postane žrtva iako ništa nije ona pisala.

I majka je za medije pomenula da je njena kćerka optužena da ima lažan profil na Fejsbuku.

- Optužili su je i da je koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dječacima za neku izvjesnu sumu novca. Slike koje su slate s tog profila bile su slike golih djevojaka - glava od jedne djevojke, tijelo od druge djevojke. Dakle, sklapane slike, ali naša kćerka nema dobar telefon da bi tako mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompjuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne posjeduje - rekla je za medije Jelena Nikolić, majka djevojčice.

Divljačko prebijanje školske drugarice izazvalo je bijes na društvenim mrežama, gdje se u komentarima najčešće prozivaju roditelji djece nasilnika.

Direktor škole Dragan Ranković potvrđuje za Telegraf da je to uzrok vršnjačkog nasilja u kome su sudjelovale dvije djevojčice i jedan dječak, dok je ostatak razreda snimao i sve nemo promatrao.

- Poslije saznanja da je do nasilja došlo, škola je poduzela sve zakonske mere. Danas je školu posjetila policija, uzete su izjave svih sudionika i svjedoka, a u prisustvu tima za sprečavanje vršačkog nasilja i pedagoga i psihologa. Cilj nam je da dođemo do pune istine kako bi se krivci adekvatno kaznili, što može da bude i krajnje isključenje iz škole - objasnio je Ranković.

Ne propustite