Duraković s Hadžibajrićem: Mi smo ti koje smo čekali

Aktuelno
Duraković s Hadžibajrićem: Mi smo ti koje smo čekali
.

Članovi Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković i Edin Ikanović primili su danas delegaciju Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NLB) u Srebrenici, u kojoj su bili načelnik Starog Grada Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić (predsjednikom NBL-a), načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić (potpredsjednik NBL-a) te poduzetnik i član Predsjedništva NBL-a Fadil Smajić.

Duraković je istakao da "Pokret "Odgovor" ima izuzetnu saradnju s Općinom Stari Grad koja je podržala njihove projektne aktivnosti informativno-pravne pomoći povratnika te da je načelnik Hadžbajrić jedan od ključnih ljudi koji rade na tome da demokratska borba za jedinstvo i ravnopravnost povratnika u RS-u bude podržana institucionalno, prenosi Fena.

- Ukoliko se u RS-u nastavi insistiranje da zbog jednog kandidata i jedne funkcije ugrožava koncept zajedničke liste od strane nekolicine pojedinaca iz SDA, a s druge strane 'federalna ljevica' nastavi opstruirati ideju probosanskog jedinstva u RS-u, mi iz Pokreta "Odgovor" smo spremni biti nosilac treće politike koja se neće sukobljavati ni sa kim. Mi smo ti koje smo čekali - zaključio je Duraković, saopćeno je iz Pokreta "Odgovor".

Ne propustite