Hurgada: Vodič za najljepše more Egipta

Kiosk
Hurgada: Vodič za najljepše more Egipta
-

Hurgada, nekada jednostavno ribarsko seoce danas je sa svojim kristalnim morem, netaknutim grebenima i mnoštvom morskih olupina, postala jedna od najboljih destinacija u Egiptu. Mali centar grada pun je bazara, džamija i živahne atmosfere – što odlično oslikava Egipatski način života. Najviše od svega Hurgada nudi sunce i relaksaciju – a to je ono što vam treba za dobar odmor. 

Hurgada je poznata i po odličnom noćnom provodu; klubovi organizuju zabave sedam dana sedmično. Sa više od 20 km hotela duž plaže, Hurgada može da zadovolji ukuse svakog turiste: ovdje možete da ronite, ali i da surfujete po pustinjama. Hurgada ima toplu i suvu pustinjsku klimu uz stalni blagi povjetarac. Ljeta su izrazito topla, dok se zimi temperatura spusti na prijatnih 20 – 25 stepeni. 

Kada posećujete Hurgadu imate priliku da vidite i neka obližnja ostrva: Shadwan Island, Shaab el-Erg, Umm Gammar, Shasb Saghir Umm Gammae, Careless Reef, Abu Ramada, Shaab Abu Ramada, Dishet el-Dhaba, Shaab Abu Hashish, Sharm el-Arab  i Abu Minqar.

Nova odmarališta na tirkiznim vodama duž Hurgade imaju prelijepe plaže koje će zadovoljiti svačiji ukus. 
jttf0g62
CityDeal Vas vodi u Hurghadu za novogodišnje praznike. Ponuda koju ne smijete propustiti! Više klikom na LINK.

Ne propustite