NEVJEROVATNO OTKRIĆE: Sastojak koji liječi rak u samo nekoliko dana!

Porodica i zdravlje
NEVJEROVATNO OTKRIĆE: Sastojak koji liječi rak u samo nekoliko dana!
.

Naučnici su otkrili prirodan i efikasan lijek za borbu protiv raka.

I to se desilo sasvim slučajno! U međuvremenu, novo čudo od lijeka je uspješno testiran na velikom broju oboljelih. Radi se bobici “Fontainea picrosperma”, a ona raste u sjevernoj Australiji, može da se nađe samo u određenim lokacijama u kišnim šumama, na granici na sjeveru istočne obale Queenslanda. Lijek je pronađen sasvim slučajno, zapažanjem istraživačkog tima, kojeg je zainteresovalo zašto njhove životinje jedu te bobice, ali ispljunu sjemenke. Moramo da priznamo da se radi o zanimljivoj konstataciji.

Istraživanja su obavljena u Berghofer Institutu u Australiji, iz bobica je izoliran sastojak EBC-46. Brzo je potvrđeno da sastojak ima posebne sposobnosti i efekte. Posebno u kontekstu istraživanja za liječenje raka pronađeni su iznenađujući rezultati. Tim naučnika koji je radio na otkrivanju djelovanja tog sastojka, prvo je testirao djelovanje na psu koji je imao karcinom.

Poslije ubrizgavanja novootkrivenog lijeka na mjestu karcinoma, prve promjene su se desile poslije pet minuta, a nakon 15 dana karcinom je u potpusnosti nestao. Sem djelotvornosti koju ima, zadivljujuća je brzina djelovanja ovog lijek.

Iznenađeni Dr. Glen Boyle je dao intervju časopisu The Guardian:

U pretkliničkim ispitivanjima ubrizgali smo u modele i u roku od pet minuta, vidi se ljubičasto područje koje izgleda kao modrica. 24 sata poslije, područje tumora je postalo crno, a par dana kasnije vidi se samo krasta, a 1,5 nedjelje krasta je spala, ostavljajući kožu čistom. Brzina me je iznenadila.”

Istraživanja su obavljena u Berghofer Institutu u Australiji, iz bobica je izoliran sastojak EBC-46. Brzo je potvrđeno da sastojak ima posebne sposobnosti i efekte. Posebno u kontekstu istraživanja za liječenje raka pronađeni su iznenađujući rezultati. Tim naučnika koji je radio na otkrivanju djelovanja tog sastojka, prvo je testirao djelovanje na psu koji je imao karcinom. Poslije ubrizgavanja novootkrivenog lijeka na mjestu karcinoma, prve promjene su se desile poslije pet minuta, a nakon 15 dana karcinom je u potpusnosti nestao. Sem djelotvornosti koju ima, zadivljujuća je brzina djelovanja ovog lijek.

Poslije eksperimenta na psu, koji je dao nadu u uspješnost lijeka, Martina Toso kojoj je dijagnosticiran melanom kože i odstranjen, odlučila je pokušati EBC 46, u ovim bobicama. Uspješno je riješila melano i živi bez karcinoma. Potrebno je da naglasimo da je uspješnost liječenje karcinom sa EBC 46 dokazana samo kod pacijenata koji nemaju metastaze.

 

Ne propustite