DJEČAK IZBO DRUGA NA SMRT ZBOG NARKOTIKA: Sada ga je stigla kazna i svi su ostali u šoku!

Region
DJEČAK IZBO DRUGA NA SMRT ZBOG NARKOTIKA: Sada ga je stigla kazna i svi su ostali u šoku!
.

Nišliji T.M. (16) izrečena je mjera upućivanja u Vaspitno popravni dom zbog ubistva, jer je 11. juna ove godine u ulici Vojvode Putnika u Nišu nožem izbo Ivana Lilića (18).

Iva Popović Knežević, portparol Višeg suda u Nišu saopštila je da je ovo najstrožija sankcija koja se po zakonu može izreći maloljetnicima.

- Veće Višeg suda izreklo je maloljetniku ovu mjeru jer u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistva nije imao 16 godina. Zakon predviđa da boravak u Vaspitno popravnom domu može trajati najkraće šest mjeseci, a a najduže četiri godine – kazala je sudska portparolka i pojasnila da sud svakih šest mjeseci na osnovu izvještaja ustanove u kojoj se mera sprovodi, odlučuje o njenom produženju ili prestanku.

- Krvavi zločin dogodio se u parku kod niškog Apelacionog suda gdje su se dva dječaka našla i posvađala. T.M. je potegao nož i dva puta ubo u stomak osamnaestogodišnjaka, a zatim pobjegao ali je iste večeri uhapšen.

- Navodno, motiv ubistva su neraščišćeni računu oko narkotika. Kako se saznalo tokom istrage, Lilić je bio umiješan u trgovinu drogom, a sa maloljetnikom se i našao da bi naplatio dug.

T.M. se branio da ga je ubio jer ga je navodno Lilić maltretirao jer mu nije platio drogu koju je od njega kupio.

- Ove navode donekle je potvrdila i Lilićeva majka Bojana koja je nakon ubistva novinarima kazala da joj se sin, doduše slučajno, upleo u prodaju narkotika.

Kako je tada objasnila, Ivana je izvjesni diler zamolio da mu pričuva kesu sa marihuanom što je on i učinio. Tokom policijske racije njemu je droga oduzeta, a zaradio je i krivičnu prijavu zbog trgovine narkoticima.

Zbog toga su se navodno dileri okomili na Ivana i tražili da im plati zaplenjenu drogu pa im je on, kako je tvrdila Bojana, u više navrata davao novac ali nije uspevao da otplati dug. Ona je sumnjala da je baš to bio motiv ubistva, prenosi Informer. 

 

Ne propustite