Dom u rustikalnom stilu

Enterijer
Dom u rustikalnom stilu
Rustikalni stil je popularan smjer dizajna interijera koji može biti vrlo raznolik i zanimljiv te se vrlo dobro kombinuje sa drugim stilovima.

Rustikalni stil je popularan smjer dizajna interijera koji može biti vrlo raznolik i zanimljiv te se vrlo dobro kombinuje sa drugim stilovima. Ovaj stil nije savršen samo za kuću na selu, nego i za moderne stanove, jer svaki prostor čini veoma udobnim. On odgovara ljudima koji vole unikatne, ručno rađene proizvode, domaće materijale te cijene tragove vremena. Takvi interijeri su uglavnom romantični, šarmantni i naravno vintage.

Ako preuređujete dnevni boravak, najlakši način za početak uređivanja u rustikalnom stilu je, naravno, rustikalni kamin, koji može biti ukrašen grubim kamenom. Prirodni drveni podovi i iznenađujuće visoki stropovi ukrašeni vidljivim, starim, drvenim gredama su najbolji početak za uređenje sobe u rustikalnom stilu.

Zatim izaberite namještaj i pribor prema Vašem ukusu i stilu koji želite kombinovati sa rustikalnim. Rustikalni stil može biti muški i ženski, minimalistički i shabby chic, lovački i morski.

Uživajte u galeriji i inspirišite se različitim idejama rustikalnih stilova za različite prostorije, koje možda pronađu mjesto i u Vašem domu.

Ne propustite