KORISNI SAVJETI: Kako možete brzo ukloniti neugodan miris cigareta?

Sve za dom
KORISNI SAVJETI: Kako možete brzo ukloniti neugodan miris cigareta?
.

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili namještaj. Pokušajte s ovih nekoliko jednostavnih trikova i riješite se neugodnog mirisa duhana.

Ocat ili ugljen

Ugljen i ocat upijaju i neutraliziraju neugodne mirise. U nekoliko posuda ulijte malo vinskog octa ili stavite komadiće aktivnog ugljena te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, posude stavite na nedostupno mjesto.

Parfem

Pošpricajte malo parfema po hladnoj žarulji. Kada se svjetlo upali i žarulja ugrije, prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odjeću

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tijekom sljedećeg dana ostavite ih sat  na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim vrećicama za ormar.

Pijesak za mačke

U pepeljaru uspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodan miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uvečer prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedaćoj garnituri i kutovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte.

 

Ne propustite