Tinejdžer za samo 1300€ izgradio savršenu kućicu koja će vas fascinirati

E buraz
Tinejdžer za samo 1300€ izgradio savršenu kućicu koja će vas fascinirati
.

Prije nešto više od godine dana Luke Thill (13) iz SAD-a počeo je graditi kućicu za sebe jer je želio imati prostor koji bi bio samo njegov.

Sagradio ju je u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1500 dolara (oko 2500 KM). Kućica ima nešto više od osam četvornih metara, prenosi 24sata.hr

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luke najčešće piše domaće zadaće, a nekoliko puta sedmično i prespava u njoj. Ponekad ga posjete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči.

2-1-1

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih ljetnih mjeseci kada se već počeo pomalo dosađivati. Krenuo je istraživati kako je napraviti za malo novaca.

Najprije je morao smisliti kako sve finansirati, ali i to je riješio fantastično. Pomagao je komšijama u zamjenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primjer, ususret mu je izašao električar koji mu je u kućicu proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže.

Čak 75 posto materijala, koje je Luke iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dječak nema problema s tim.

youtube

“Volim minimalizam i želio sam imati vlastitu kuću bez ogromne hipoteke”, rekao je i dodao kako je napravio i nekoliko video zapisa o svojoj maloj kući na koju je jako ponosan.

U jednom video zapisu možete pogledati kako kućica izgleda iznutra:

Neizmjerno zahvalan svima koji su mi pomogli i podržali ga u njegovoj ideji. Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspije sam sakupiti novac i izgraditi kuću kakvu je zamislio.

“Bila je to prilika da dijete napravi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života”, rekao je ponosni otac.

Dječak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima – ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj, prenosi dontwasteyourmoney.com.

Ne propustite