Zabranjeno pušenje i fotografisanje u i oko objekta Doma zdravlja Tuzla

Bosna i Hercegovina
Zabranjeno pušenje i fotografisanje u i oko objekta Doma zdravlja Tuzla
.

Javna zdravstveno-nastavna ustanova Dom zdravlja Tuzla “Dr. Mustafa Šehović” zabranila je pušenje i fotografisanje u i oko objekta.

Znak za zabranu pušenja i fotografisanja postavljen je na ulazu u krug ove zdravstvene ustanove.

Zabrana konzumiranja cigareta u i oko Doma zdravlja Tuzla donekle i ima smisla obzirom da se i sama Država odlučila ozbiljno pobrinuti za zdravlje građana. Cigarete kontinuirano poskupljuju, a u pripremi je i zakon o strogoj zabrani pušenja na javnom mjestu, uključujući i ugostiteljske objekte.

Prema posljednjim analizama, u BiH puši čak 40 posto odraslih građana. Jedan pušač u BiH tokom godine u prosjeku potroši 2278 cigareta, a svake godine više od 8000 ljudi izgubi život zbog bolesti izravno uzrokovanih duhanskim dimom.

Međutim, postavlja se pitanje zbog čega je uz znak o zabrani pušenja istaknut i znak za zabranu fotografisanja, po čijem nalogu odnosno po kom članu Zakona neko može zabraniti nekome da koristi fotoaparat ili kameru na mobilnom telefonu dok se nalazi u krugu Dom zdravlja.

Ovim povodom kontaktirali smo i Adisa Nišića portparola Doma zdravlja Tuzla i zatražili objašnjenje ovakve Odluke menadžmenta da zabrani pušenje i fotografisanje u i oko objekta Doma zdravlja Tuzla ali do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Na sve treba dodati da su i na tablama zabrane uočene gramatičke greške, jer Javna zdravstveno-nastavna ustanova u skraćenici se piše bez tačaka JZNU.

screenshot-5

(Tuzlanski) 

Ne propustite