STRAVIČNA SMRT MANEKENKE: Bila je na 'robovlasničkom ugovoru', pala je u komu i umrla nakon modne revije koja je trajala 12 sati

Show
STRAVIČNA SMRT MANEKENKE: Bila je na 'robovlasničkom ugovoru', pala je u komu i umrla nakon modne revije koja je trajala 12 sati
.

Manekenka (14) iz Rusije pala je u komu i umrla nakon 12-satne modne revije koju je odrađivala u Šangaju.

Naime, Vlada Dzyuba otišla je Kinu na tromjesečni posao, ali je konstantno patila od iscrpljenosti. Nije ni čudo jer je, čini se, bila na "robovlasničkom" ugovoru koji je njenom poslodavcima omogućavao da je eksploatiraju preko svih granica, a bilo ju je strah potražiti liječničku pomoć.

Službeno, smjela je raditi samo tri sata tjedno, ali očito se nitko nije držao tog ograničenja. Njena majka je rekla da joj je plakala na telefon i kazala da želi doma, da je preumorna i da bi samo željela spavati. Majka je bila izvan sebe od brige: molila je kći da ode u bolnicu i pokušavala dobiti vizu da može biti sa svojom djevojčicom.

Vlada Dzyuba patila je od kroničnog meningitisa. Prije nego što je zakoračila na modnu pistu, temperatura joj je skočila. Kad je kolabirala, pala je u komu iz koje se više nikad nije probudila. Dva dana kasnije bila je mrtva, piše Siberian Times.

Nakon ovog strašnog dogđaja ruske vlasti pokrenule su istragu, a posebno ih zanimaju uslovi u kojima je živila i radila 14-godišnja Vlada dok je boravila u Kini.

Šefica manekenske agencije preko koje je nesretna 14-godišnjakinja otišla raditi u Šangaj priznala je da nije provjeravala njezin ugovor i ima li odgovarajuće zdravstveno osiguranje. Vlada je jedna od mnogih mladih Ruskinja koje su se zaputile u Kinu u potrazi za manekenskim kruhom te je jasno da njena smrt zvoni na uzbunu službenoj Moskvi, pa njenu smrt istražuje pravobranitelj Pavel Mikov.

Ne propustite