Nevjerovatna fotografija pokazuje da je majčino mlijeko lijek

Praktična žena
Nevjerovatna fotografija pokazuje da je majčino mlijeko lijek
.

Jedna mama objavila je fotografiju izdojenog mlijeka dok je njena djevojčica bila zdrava i kada je bila bolesna. 

Ono mlijeko koje je bilo izdojeno kada je njena kćerka imala temperaturu pokazuje kako slina dojenčaci pomaže majčinom tijelu signalizirati da proizvodi antitijela kada su njihove bebe bolesne.


Fotografiju je objavila mama Ashlee Chase. 

Bijelo mlijeko na fotografiji je izdojeno tri dana prije nego što se njezina kćer razboljela. Žuto mlijeko na fotografiji mama je izdojila nakon što je dojila bolesnu djevojčicu cijelu noć. Ashlee je isprva mislila kako nešto nije u redu s njezinim mlijekom te je odmah nazvala svog pedijatra. Liječnik joj je rekao da se žuta nijansa mlijeka pojavila zbog dodatnih masnoća i antitijela koje je njezino tijelo proizvelo kako bi pomoglo njezinoj kćeri da ozdravi. 

Prema naučnicima, ono što se događa je zapravo poznato kao 'ispiranje'. Kada su bebe dojene, jedan dio njihove sline vraća se natrag u majčinu bradavicu, a pretpostavlja se da slina šalje signale majčinom mlijeku.

Prije nekoliko godina, australski znanstvenik Foteini Kakulas proveo je istraživanje kojim je pokazao da, iako majčino mlijeko inače sadrži nisku razinu leukocita, jednom kada se beba ili majka razbole - razina leukocita naglo poraste i zatim se vraća u normalu nakon što bolest završi. 

Naravno, ne doji svaka žena i svejedno je sposobna brinuti za svoje bolesno dijete. Poanta ove priče nije kako je dojenje superiorno naspram hranjenja na bočicu. Poanta ove priče je da su ženska tijela nevjerojatna, a stvari koje naša tijela nesvjesno rade kako bi zaštitila bebe su čudesne!

 

Ne propustite