ZAUVIJEK ZAJEDNO: Ljubav može živjeti dovijeka, na osamdesetu godišnjicu braka on je uz nju da joj kaže "volim te"!

Ljubav
ZAUVIJEK ZAJEDNO: Ljubav može živjeti dovijeka, na osamdesetu godišnjicu braka on je uz nju da joj kaže "volim te"!
.

Premda Marcia (100) danas zna kazati još svega nekoliko riječi, na izraz ljubavi svog supruga još uvijek nije zaboravila odgovoriti poljupcem.

U ovo moderno doba u kojem veze gdjekad traju kraće i od godišnjeg doba, te se raskidaju pri prvoj prepreci s jednakom lakoćom kojom se mijenjaju statusi veza na društvenim mrežama, Amerikanac Gabe Jacobs objavio je video koji je duboko dirnuo jer je podsjetio da su neke ljubavi unatoč svim izazovima neraskidive, ili ako tako hoćete, vječne.

 

Jacobs je, naime, u nedjelju kamerom zabilježio susret svog djeda Arthura i supruge mu Marcije, para kojem je zajedno 205 godina (on ima 105, ona 100), te koji je u brak stupio prije točno osam desetljeća, doslovno u vrijeme dok su na svijet tek stizali neki velikani poput Morgana Freemana, Warrena Beattyja ili Jane Fonde, a u Španjolskoj bjesnio građanski rat.

 

Unuk, nažalost, uz snimku nije napisao previše, gdje su se i pod kojim okolnostima Arthur i Marcia upoznali, koju rečenicu o tome što su sve zajedno prošli, ali je zato uhvatio ono najbitnije - trenutke dok joj govori "volim te" i zauzvrat dobiva poljubac, gestu ljubavi od žene koja danas zna kazati još svega nekoliko riječi, ali ga unatoč grubom zubu vremena očito još uvijek prepoznaje.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

DJEVOJKA ZA ŽENIT: Ima 20 godina i svoj TRAKTOR! 'U njemu se najbolje osjećam'

 

Vedrana Poletar (20) ima svoj OPG. Upravlja sama svim strojevima, svaki dan je u polju, sama istovaruje gnojivo. Vedrana je ljubav prema zemlji naslijedila od roditelja.

Radim ono što volim, ono što me ispunjava nije mi nimalo teško ujutro rano ustati i do kasno raditi, jer to uistinu volim. Nakon završene komercijalne škole bilo je ili ići dalje na fakultet ili ostati doma sa svojima i obrađivati zemlju.
Ovo drugo me privuklo i odluka je bila definitivna. Ostajem orati zemlju i proizvoditi hranu – započela je priču laslovčanka Vedrana Poletar (20) koja je s 18 godina postala vlasnica OPG-a.

Vrijedna djevojka, za sebe kaže da baš i ne voli večernje izlaske, a i odabir garderobe prepustila je svojoj mlađoj sestri.

Mrzim to oblačenje, mada priznajem da i to ponekad volim, ali najbolje se osjećam u trapericama i majici dok sam za upravljačem jednog od mojih radnih strojeva – kaže Vedrana.

0f352a9fcdd1a3c2933c

Svakog dana ona poljima po istočnoj Slavoniji tjera svojih 160 konja zarobljenih u njenom traktoru John Deere, a iza njih ostaju nepregledne duge brazde na 12 hektara njenog imanja na kojemu uzgaja žitarice i uljarice. Osim ratarstva ova se djevojka bavi i voćarstvom, ima šljivik s oko stotinjak stabala.
Vedrana je krenula stopama svojih roditelja Gordane i Tibora, majka i ona imaju svoje OPG-eove, a tata Tibor kod njih radi, našalile su se.

To je točno, samo treba znati što i kako raditi. Nikada mi nije palo na pamet da bi se moglo obogatiti preko noći, svjesna sam da je to težak i pomalo nesiguran posao kakva je proizvodnja pod vedrim nebom, ali ako se hoće sve se može. Prijavila sam se za podmjeru 6.1 u okviru Potpore za ruralni razvoj, potporu EU-a za mlade poljoprivrednike i prošla sam na natječaju odobrena su mi sredstva, od blizu 400.000 kuna.

Neko bi si kupio novi skupocjeni automobil, a ja o tome nisam niti razmišljala, moj je san bio kupiti traktor i to sam ostvarila.

(24SATA.hr)

 

Ne propustite