MOŽETE DOBITI 100.000 DOLARA: Google daje veliku nagradu vima koji uspješno hakuju Android aplikacije

Internet
MOŽETE DOBITI 100.000 DOLARA: Google daje veliku nagradu vima koji uspješno hakuju Android aplikacije
.

Google je ponudio nagradu od 1000 američkih dolara svima koji uspješno hakuju aplikacije na Play Storeu i uspiju da ih poprave.

Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija jer ih motivišu da pronađu ranjivosti softvera i otkriju ih programerima kako bi bili popravljeni, umjesto da ih iskoriste sajber kriminalci.

Pažnja je usmjerena na bezbednost aplikacija nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Kompanija je prethodno kritikovana zbog loše bezbjednosti na Play Storeu.

google

Nakon istraživanja koje je sprovela, kompanija Check Point saopštila je da je detektovala 50 malwarea u aplikacijama koje su preuzete 4.2 miliona puta pre nego što su izbrisane. Malware ne utiče samo na Play Store, već i na način na koji se pokreće operativni sistem Android.

Android, za razliku od Appleovog iOS operativnog sistema, ima veće tržište, pa se smatra da bi to mogao da bude jedan od uzroka nezaštićenosti.

Google je potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne, s kojom su do sada sarađivali Tinder, Snapchat i Dropbox.

Google je pokrenuo i projekat nagrađivanja hakera koji otkriju ranjivosti Chromea. Za popravku ovog web pregledača nudi se 100.000 dolara.

 

(Novi.ba/Telegraf.rs)

Ne propustite