DA LI ZNATE ŠTA ĆE SE VAŠEM TIJELU dogoditi kada počnete piti TOPLU vodu?

Zanimljivosti
DA LI ZNATE ŠTA ĆE SE VAŠEM TIJELU dogoditi kada počnete piti TOPLU vodu?
.

Neki će vam čak savjetovati da je popijete ujutro, umjesto kave, pogotovo ako ste od onih kojima kava najviše treba da bi se, prije izlaska iz svoje zone sigurnosti, olakšali. I tu sigurno nećete pogriješiti ako poslušajte naš savjet.

No topla voda nije dobra samo za pražnjenje, evo zbog čega bi je bilo dobro piti ne samo ujutro, nego tijekom cijelog dana. 

Nemojte da vam ta pomisao bude odbojna. Pogotovo sada kad više nije ljeto i naš organizam više ne traži osvježenje, a toliko nam dobroga može donijeti čaša obične tople vode. 

Pomalo, naravno.

Ujutro će vas ubrzati i očistiti
Kako smo već rekli, topla voda ima čarobnu moć lakog pražnjenja crijeva i boljeg izbacivanja toksina iz tijela, ali topla će vam voda olakšati i topljenje hrane nakon obroka te će tako potaknuti metabolizam i usput pomoći lakše “isprati” masnoće da se ne talože u crijevima. Zato je dobro popiti čašu tople vode odmah nakon obroka.

Topi kilograme
S već opisanom “ulogom” čišćenja, olakšavanja probave i ubrzanja metabolizma, logično je reći da će vam topla voda pomoći kod mršavljenja. Ako vam je to cilj, slobodno pojačajte dnevnu dozu obične tople vode iz slavine.

Ublažava menstrualnu bol
Vjeruje se da je topla voda prirodan lijek za ublažavanje menstrualnih bolova, zato što topla voda dobro opušta mišiće pa tako ublažava grčenje i samu bol.

Usporava starenje
Budući da tako dobro ispire organizam i izbacuje toksine iz njega, jasno je da ima odlične učinke protiv starenja cijelog organizma. Osim što čisti organizam, čini nas mlađima i ljepšima jer odlično djeluje na regeneraciju i elastičnost kože.

Ne propustite