Evo kakva nas zaista zima čeka: ACCUWEATHER OTKRIO KADA DA OČEKUJEMO SNIJEG!

Vijesti
Evo kakva nas zaista zima čeka: ACCUWEATHER OTKRIO KADA DA OČEKUJEMO SNIJEG!
.

Evo kakva nas zaista zima čeka: ACCUWEATHER OTKRIO KADA DA OČEKUJEMO SNIJEG!

Ovog ljeta temperature su dostizale ekstremne podioke u termometru, a zima koja nam predstoji bit će blaga.

Ljudi koji vole zimu, njoj se najviše raduju zbog snijega, međutim ove godine neće dugo uživati u njemu, i možemo ga očekivati tek u drugoj polovini zime, tačnije krajem januara i tokom februara, prema najnovijim predviđanjima AccuWeathera.

Decembar
U prvoj polovini mjeseca decembra, maksimalne dnevne temperature će biti u plusu, i očekujte da idu do deset stepeni iznad nule. Uglavnom će vrijeme biti oblačno sa povremenom pojavom kiše.

Januar
Prva polovina mjeseca koji označava početak nove godine, biz će uglavnom sunčan, sa dnevnim temperaturama koje će biti iznad nule.

Februar
Najavljene temperature za mjesec koji je inače poznat po hladnoći, neće biti niske, tačnije minimalne temperature će biti oko pet stepeni ispod nule, a maksimalne će biti iznad nule, što je zaista neobično za ovo doba godine.


PROČITAJTE JOŠ:

BUDITE OPREZNI: Sutra moguće meteoropatske reakcije!

Opšta slika sutra će biti lošija, usljed promjene vremenskih prilika. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice.

Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama s kardiovaskularnim problemima savjetuje se oprez, s obzirom da će se osjet hladnoće pojačati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

 

PRIPREMITE KIŠOBRANE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u drugoj polovini dana. Kiša se prvo očekuje u Krajini i sjevernim područjima Bosne i padavine će se postepeno prema kraju dana pomjerati prema jugu i istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima izgledna je i grmljavina. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar većinom slab jugozapadnog smjera.

Od poslijepodnevnih sati vjetar je umjerene jačine i postepeno tokom noći mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Vjetar mijenja smjer prvo na sjeveru zemlje, a tokom noći na ponedjeljak i u ostalim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17°C i 22°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se prognozira krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite