NAKON ŠTO JE POSTALA MISS AUSTRALIJE: Bosanka suočena sa teškim uvredama jer je muslimanka

Kiosk
NAKON ŠTO JE POSTALA MISS AUSTRALIJE: Bosanka suočena sa teškim uvredama jer je muslimanka
.

Nakon što je postala Miss Australije, Bosanka Esma Voloder suočena je sa teškim optužbama kako ne može predstavljati Australiju jer je muslimanka.

- Opraštam im. Vjerujem da te riječi dolaze iz nerazumijevanja. Život je previše kratak za negativnost. Nadam se da ću uspjeti srušiti tu barijeru - rekla je Voloder za The Daily Telegraph. 

Sama organizatori ovog događaja kazali su kako su dobili nekoliko bezobraznih poziva u kojima su gledatelji zahtjevali da odluka treba biti povučena.

- Pitali su kako smo mogli dopustiti da muslimanka pobijedi, ali mi vjerujemo da je Esma snažna žena i predstavlja miltikulturalnu Australiju - dodala je Miler.

Podsjećamo, Esma Voloder je rođena u izbjegličkom kampu tokom rata u Bosni, a sada radi u kao kriminalni profajler u Melburnu. U intervjuu za The Morning Show, Voloder je rekla da joj je iskustvo njenih roditelja pomoglo da nauči biti zahvalna što je dobila šansu koju njeni roditelji nikada nisu imali. 

- Dolazim s drugog kraja svijeta i naravno da mora da postoji dobar razlog za nekoga da napusti svoju državu - rekla je Voloder. 

Pozvala je sve kritičare da budu tolerantniji prema islamu.

- Mnogo stvari o Islamu je pogrešno protumačeno. Pojavila se nova grupa muslimana koja ne slijedi prave vrijednosti iz Kur'ana. Vjerujem da se Islam bazira na miru, jedinstvu i prosperitetu. Islam koji ja poznajem ne vežem za terorističke napade u svijetu. Ljudi krive religiju za užasne prizore kojima svjedočimo svakodnevno, a time skidamo odgovornost sa pojedinaca - kazala je ona.

Ne propustite