ODMAH STAVITE OVU BILJKU U KUĆU: Ona privlači sreću i bogatstvo! (FOTO)

Porodica i zdravlje
ODMAH STAVITE OVU BILJKU U KUĆU: Ona privlači sreću i bogatstvo! (FOTO)
.

Jedan od najpoznatijih feng šui iscelitelja negativne energija u kući su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije, već i bogatstvo. Po nekim vjerovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlače energiju bogatstva i blagostanja.
 

Vjeruje se da prisutnost biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi s koljena na koljeno.
 
Feng shui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lijepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po vjerovanju donose novac je parac.

275373-crassula1536928-960-720-ff
 
Japansko drvo, dolar drvo, parac… Nazivi su za biljku Crassula ovate. Drvo novca potiče iz područja Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca. Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3 m, mada su takvi primjerci nešto rjeđi. Ona cvjeta tokom zime pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima.
 
Zemlja u kojoj treba da bude posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40 posto pjeska 20 posto šumskog humusa 0,20 posto zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla). Kao većina sukulenata, zahtjeva zimsko mirovanje, kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom zime. Temperatura u tom razdoblju ne smije padati ispod 0, jer će se biljka smrznuti, već je idealna oko 10 stepeni.

 

(atma.hr)

Ne propustite