Nekad su se svi ložili na nju, pogledajte kako danas izgleda! (FOTO)

Moda i ljepota
Nekad su se svi ložili na nju, pogledajte kako danas izgleda! (FOTO)
.

Kad se pojavila u seriji Televizije Beograd "Soba 405" snimanoj 1987. po scenariju Mile i Timotija Džona Bajforda, cijela Jugoslavija je primijetila preslatku, eteričnu plavušu.

bojana1

Klinci su seriju zavoljeli upravo zbog Tijane, djevojčice iz bolničke sobe broj 405 u kojoj su boraviila bolesna i povrijeđena djeca. Slatku Tijanu je tumačila Bojana Maljević, danas afirmisana glumica i producentkinja. Bojana je skoro 20 godina u braku s rediteljem Slobodanom-Bobanom Skerlićem i imaju sinove Luku i Nikolu.

bojana2

U vrijeme kad se emitovala serija Bojana je imala 13 godina i nije se moglo pretpostaviti da će ostvariti uspješnu glumačku karijeru. Osim u pozorištu, veliki broj uloga ostvarila je na filmu i televiziji (Bulevar revolucije, Nož, Do koske, Otvorena vrata, Bijelo odijelo).

bojana3

bojana4

Bojana Maljević (rođena 28. 5. 1974. u Beogradu), srpska glumica, producent i suosnivač producentske kuće Monte Royal Pictures. Rođena je u filmskoj porodici - otac Bojan Maljević (1946.) je producent, a i mlađa sestra Ana Maljević (1978.) je glumica. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Udata je za režisera Bobana Skerlića sa kojim ima dva sina. 

Izvor: Novi.ba

 

Ne propustite