Putin će se na izborima boriti protiv "ruske Paris Hilton", žene čije je ime bilo sinonim za seks

Svijet
Putin će se na izborima boriti protiv "ruske Paris Hilton", žene čije je ime bilo sinonim za seks
.

"Odluka je pala. Dosta je šutnje, razmišljala sam o tome mjesecima... Namjeravam biti kandidatkinja svih onih koji žele glasati protiv svih", rekla je starleta s nadimkom "ruska Paris Hilton", Ksenija Sobčak, na ruskoj nacionalnoj televiziji i tako najavila svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima u ožujku sljedeće godine.

35-godišnja starleta, novinarka, kći Anatolija Sobčaka, prvog gradonačelnika Sankt Petersburga nakon pada SSSR-a te, možda najzanimljivije, kumče Vladimira Putina, još ranije je privukla pozornost ruske javnosti, što svojim istupima, a što izgledom. 

 

Tender is the Night ...) Total look by @yanaraskovalova

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on


Independent piše da kandidatura na izborima označava njezin prijelaz iz "ruske Paris Hilton" u "rusku Chelsea Clinton". Mnogi u njoj sada vide osobu koja će umanjiti šanse za pobjedu Alekseja Navalnija, kojem su skloni liberalni glasači.

Zgodna plavuša većinu je svog života u ruskim medijima bila sinonim za seks i "celebrityje". Vodila je rusku verziju Big Brothera i zabavljala tabloide svojim "skandaloznim" ljubavnim vezama. 

 

На красоте ,в @beliysad в @natashazinko ❤❤❤ Крутейше-моднейший костюм с лозунгами:))))

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on


Veoma je temperamentna i brutalno iskrena, zbog čega u Rusiji ima pravu vojsku fanova i sljedbenika. Do 2011. godine Ksenija je bila potpuno apolitična. U medijima se pojavljivala samo u showbiz sekcijama, naslikavala se sa zvijezdama, partijala i uživala u shoppingu.


No, tad se nešto promijenio. Ksenija je postala politička aktivistica i počela glasno govoriti protiv Putina. Ušla je u vezu s jednim od vođa Putinove opozicije, a  2012. godine u kuću su joj upali maskirani naoružani policajci i odnijeli najmanje dva milijuna eura u gotovini.

Ona je tada već počela voditi talk show na TV Rain, predstavljala je glas liberalnog dijela građana. Njezine emisije bile su veoma popularne, a zahvaljujući utjecajnim poznanstvima i vezama, malo tko je mogao odbiti njezin poziv za gostovanjem u talk showu. Ksenija se tada pokazala u potpuno drugačijem svjetlu, njezine emisije bile su pametne, oštre i veoma kritične, a gledatelje je zanimao njezin stav o političkim i društvenim pitanjima.


Inače, njezin otac bio je veoma blizak prijatelj Vladimira Putina, a 1989. godine postali su veoma bliski suradnici. Tada 38-godišnji Putin bio je zamjenik i bliski povjerenik 50-godišnjeg Sobčaka u kojem su mnogi vidjeli budućeg nacionalnog vođu.

U devedesetima Sobčak se suočio s optužbama protivnika za korupciju te je zbog stresa obolio. Jeljcin mu je odbio pomoći, a priča se da je Putin osobno dogovorio operaciju za (tada već bivšeg) šefa i organizirao prijevoz u Europu, da ga izvuče iz Rusije. Do same smrti, 2000. godine, Sobčak je ostao "vjeran" Putinu.

"Prvi put čujem da će se kandidirati. Siguran sam da će biti i drugih kandidata", rekao je Putin na jednoj konferenciji kada su mu rekli da se Ksenija namjerava kandidirati na izborima.

Ne propustite