Riješite se masnih naslaga u struku uz samo par malenih trikova..

Porodica i zdravlje
Riješite se masnih naslaga u struku uz samo par malenih trikova..
.

Višak kilograma u području trbuha može dovesti do dijabetesa, hormonalnih poremećaja, visokog tlaka, problema s plodnošću, štitnjačom te mnogih drugih bolesti. Naime, što je više masnog tkiva na području trbuha, to je manja proizvodnja hormona adiponektina koji smanjuje stres i upale, a ujedno je povezan s hormonom za kontrolu apetita – leptinom.

Želite li smanjiti obujam struka i poboljšati zdravlje držite se ovih smjernica:
a) smanjite unos ugljikohidrata
b) povećajte unos zdravih masnoća i proteina
c) pojačajte kretanje
d) jedite manje obroka u više navrata

Na ovih par stvari obavezno obratite pažnju:

  1. Više šetajte- Umjesto odlaska na kafu, dogovorite se sa društvom da odete u malenu šetnjicu, na taj način povećavate količinu hormona koji zagorijevaju salo.
  2. Više vlakana- Vlakna su neprobavljiva materija kojoj se ne pridaje toliko značaja, međutim istraživanja su pokazala da na svakih 10 gr vlakana naše tijelo sagori 4% masnih naslaga.
  3. Koristite usisivač- Možda djeluje čudno, ali naučno je dokazano da usisavanje doista čini jedan vid trbušnih vježbi uz pomoć kojih se možete riješiti masnoća iz vašeg tijela.
  4. Ostavite so- Ukoliko želite smršati, obavezno morate smanjiti unos soli, jer so uzrokuje zadržavanje vode u tijelu što dodatno povećava vašu masu.
  5. Jedite avokado- Avokado je bogat mononezasićenim masnim kiselinama i kalijem, snizuje krvni tlak i stabilizira razinu stresa. Studije su mononezasićene masnoće povezale s gubitkom masnih naslaga oko trbuha.
    4de9a7-c88ec2695b3e4060b69a0156a3e0887b-mv2
  6. Izbjegavajte gazirano- Sokovi su puni kalorija bez ikakve nutritivne vrijednosti. Pridonose debljanju, ali i dijabetesu, karijesu i slabim kostima.
  7. Ostavite alkohol- Konzumiranje alkohola povisuje razinu kortizola koji šalje masti direktno u trbuh. Jedno alkoholno piće, po količini kalorija, može biti isto kao da ste pojeli veći kolač.
  8. Jedite suncokretove sjemenke- Bogate su snažnim antioksidansom vitaminom E koji se bori protiv toksina i upalnih procesa. Također su i bogat izvor magnezija koji smanjuje anksioznost i sprečava rast hormona kortizola.
  9. Pijte više vode- U stanju dehidracije metabolizam se usporava, a to usporava i razgradnju masti te olakšava nakupljanje masnog tkiva na trbuhu. Dnevno biste trebali popiti oko 2 litre vode, čak i više, a ako vam je to puno, obavezno počnite s manjim količinama.
  10. Uvucite stomak- Uvlačenje trbuha dok hodate ili radite kućanske poslove jednostavan je način za toniranje mišića tijekom dana. Kada sjedimo ili stojimo uspravnih leđa i ramena, zabačenih unazad, automatski zatežemo trbuh. Uvlačenje trbuha se preporučuje i tijekom sjedenja, u ciklusima vježbi od 3 do 5 puta tijekom dana.

Ne propustite