Fudbaler tuzlanske Slobode osuđen na četiri mjeseca zatvora

Druga strana sporta
Fudbaler tuzlanske Slobode osuđen na četiri mjeseca zatvora
.

Sulejman Krpić nogometaš iz tuzlanske Slobode, osuđen je na četiri mjeseca zatvora, zbog krivičnog djela koje je počinio.

Općinski sud u Orašju osudio ga je 7. juna ove godine i proglasio krivim da je “30. avgusta 2015. godine u 4.00 sati, bez ikakvog razloga za genitalije uhvatio N.T, koji se nalazio u društvu E.N. Kada je E.N. pokušao da zaštiti N.T., Krpić ga je šakama udarao šakama u glavu i tijelo. Potom je Krpić iz auta izvadio čeličnu kuku i krenuo da udari E. N., koji je nekako uspio da zaštiti glavu”. E. N. je krenuo bježati prema policiji, a Krpić je u više navrata trčeći za njim uspjevao da ga udari i obori.

Sulejman Krpić osuđen je, između ostalog jer je počinio nasilje prema drugom, nanošenje tjelesnih povreda, te drsko se ponašao.

Krpić je iskoristio mogućnost da umjesto odlaska u zatvor uplati 100 KM za dan zatvora. Tako je za četiri mjeseca zatvorske kazne uplatio 12.000 KM.

Krpiću je u trenutku počinjenja djela već bio na uslovnoj, jer je prethodno pretukao E. N. u Orašju. Kao olakšavajuća okolnost u izricanju presude u obzir mu je uzeta činjenica da je priznao počinjenje krvičnog djela.

Ne propustite