Britanska policija pooštrila mjere: Dječiji fudbal na ulici STROGO ZABRANJEN!!

Zanimljivosti
Britanska policija pooštrila mjere: Dječiji fudbal na ulici STROGO ZABRANJEN!!
.

Britanska policija iz grofovije Glostešira je pozvala građane da prijave ukoliko vide djecu da igraju fudbal na ulici. U obrazloženju ovakve bizarne odluke je navedeno da “prijavljivanje šutiranja lopte na kolovozu pomaže u sprečavanju ponašanja djece koja su suprotna društvenim konvencijama”.

Pisma iz policije su poslata svim mještanima, nakon što su, kako je navedeno, stizale prijave o "antisocijalnom ponašanju, kao što je igranje fudbala na ulicama". Dodaje se i da takvo ponašanje djece "može da ošteti automobile, ali i da dovede djecu u opasnost". "Pojačaćemo patrole koje će davati savjete djeci, koju vide da se igraju na ulici. To je u centru pažnje policije i biće preduzete dalje akcije", navedeno je iz policije.

inn-street-soccer12-31-14

Ričard Mejs, mještanin Glostešira, je za lokalne medije istakao da je to "apsolutno smiješna odluka".

"Roditelji troše pola svojih života da ohrabre svoju djecu da izađu napolje i da se igraju, a kada konačno uspiju u tome pojave se komšije koje se žale. Ta djeca nisu dileri droge, to su samo djeca koja vole da se igraju van svoje kuće, na sigurnoj distanci. To je tužna refleksija modernog vremena", rekao je Mejs.

Ne propustite