DA LI JE OVO REALNO? POLUPISMENI POSLANICI ZARAĐUJU VIŠE OD HIRURGA U SRBIJI! Uporedili smo plate i plače nam se! (VIDEO)

Region
DA LI JE OVO REALNO? POLUPISMENI POSLANICI ZARAĐUJU VIŠE OD HIRURGA U SRBIJI! Uporedili smo plate i plače nam se! (VIDEO)
.

Najavljeno je povećanje plata i penzija, pa će plata, npr. ljekara specijaliste, prema pisanju prestoničke štampe, od januara iznositi od 82 do 88 hiljada dinara.
  
Ljekar opšte prakse neće primati ipak više od 66.000 dinara, a profesor neće dobiti preko 55.

Plata vojnika iznosiće tek koji dinar preko 39 hiljade, a prosječna penzija u Srbiji iznosiće 25.000 dinara, i nakon najavljenih poboljšanja, nakon godina štednje i zatezanja ionako zategnutog kaiša.
 
Nakon što ste radni vijek proveli u Srbiji, ostaje vam dakle penzija od 25.000 koja ne pokriva ni osnovnu potrošačku korpu.
 
Takav način života stran je za 250 srećnika koji sjede u zgradi parlamenta. Ili ne sjede...Može im se!
 
Prema uredbi iz 2009, najmanja plata poslanika iznosi 67.000 i može da naraste do 80.000 dinara, zavisno od tzv. minulog rada, dok je paušal fiksna kategorija i iznosi 27.000 dinara.
 
Dakle, prosječno oko 100.000 dinara slije se u džep poslanika. 
 
Na to treba dodati dnevnice za put u inostranstvo, nagrade, sve povlastice koje imaju, nerealne cijene hrane u zgradi Skupštine.

 
Više od dvije prosječne srpske plate, i više od hirurga zarađuju ljudi koji bi trebalo da budu glas naroda i kojima je poklonjeno povjerenje.
 
A šta oni zapravo rade?
 
- Ne osjećam da me neko tamo zastupa. Samo znam da je takav sistem da imaju dobre plate da sjede i svađaju se, a čini mi se da u onoj sali nikada nema svih poslanika - kaže nam jedan Beograđanin.
 
A kada ih ima dovoljno, uglavnom - crikus!
 
Oni koji zarađuju više od ljekara specijalista ponekad imaju problem da sastave rečenicu.

Neki se izražavaju prilično poetično!

A neki se izražavaju i slikovito (u Skupštini smo vidjeli i fotografije golih žena).

I sve to uz platu od 100.000, i bogat ručak za 200!
 
Narod, čini nam se, plaća učesnike ove debate kako bi gledao još jedan rijaliti šou.

- Kada bi svi vrijedni i pametni građani Srbije imali po 100.000 dinara platu, onda mogu i oni, nemam problem sa tim. Ali da u zemlji gdje fakultetski obrazovani građani rade po trafikama za 25.000 dinara po cijeli dan, a ti ljenjivci odu da žderu za džabe, vozikaju se službenim automobilima i svađaju se kao da su u Zadruzi, e onda to nema nikakvog smisla! Povećajte plate narodu da ne skapava dok se drugi bogate na njihovoj nesreći - kaže jedna Beograđanka (37).
 
Žalili se

 
Brojni poslanici su se u više navrata žalili na visinu primanja, navodeći da  su među najmanje plaćenim poslanicima u okruženju, pa i Evropi. Takođe su navodili da nije pravedno što zaštitnik građana ima 400.000, a poslanik 80.000.
 
 
(Espreso)

Ne propustite