PDP predložio Miloradu Dodiku da se psihijatrijski pregleda

Aktuelno
PDP predložio Miloradu Dodiku da se psihijatrijski pregleda
.

Partija demokratskog progresa (PDP) tužit će Milorada Dodika zbog najnovijih, kako kažu, gnusnih laži o navodnim “obavještanim informacijama, da će opozicija dobiti pet miliona KM, ako kontinuirano ruši institucije Republike Srpske”.

“Obavještajni izvori” na koje se Dodik poziva, kako navode u saopćenju iz (PDP), dolaze iz njegove i glave ljudi u njegovom kabinetu i već godinama su se pokazale kao smiješne manipulacije.

Zgroženi ovakvim bijednim nastupom čovjeka ispred čijeg imena stoji “predsjednik”, Dodiku predlažemo da se psihijatrijski pregleda, jer njegova patologija izmišljanja neistina prelazi u ozbiljnu bolest, kao što su se i godinama fabrikovane laži o tzv.revolucijama i rušenju institucija pokazale kao netačne – ističu u saopćenju, prenosi Fena.

PDP naglašava da će “ovaj put sudski tražiti zaštitu od klevete, ne sumnjajući da Dodiku plaćanje kazne neće predstavljati problem, budući da se potpuno pogubio u silnim milionima i milijardama, koje su pod njegovom vlašću ‘nestale’ iz RS”.

Ne propustite