FACEBOOK UVEO NAJVEĆU PROMJENU DO SADA: Uskoro ćete dobiti poruku i neće vam se svidjeti šta u njoj piše

Internet
FACEBOOK UVEO NAJVEĆU PROMJENU DO SADA: Uskoro ćete dobiti poruku i neće vam se svidjeti šta u njoj piše
.

Svim korisnicima najpopularnije društvene mreže na svijetu sinoć je došlo iznenadno obavještenje - sve stranice na ovoj mreži premještaju se u zasebni newsfeed, poznat kao "Explore Feed".

Ukoliko se pitate o čemu je riječ, evo objašenjenja: od sada kada se prijavite na svoj profil imat ćete dvije liste - jednu u kojoj ćete vidjeti samo ono što objavljuju vaši prijatelji i drugu u kojoj ćete moći da listate sve ostale stranice - od medijskih, marketinških pa sve do modnih, šaljivih...

Mala raketa koja se koristi kao ikonica Explore feed opcije već je postala simbol straha marketinških stručnjaka jer se gotovo svi slažu u prognozama da će korisnicima biti teško da se naviknu na promjene, ako se uopšte budu navikavali. 

Gotovo svi kritičari se slažu da je jasno da je kompanija odradila promjenu kako bi uzela više para. Nije tačno da ćete u svom newsfeedu vidjeti samo postove prijatelja - vidjećete i sve postove onih koji za to plate, piše "Kurir".

 

PROČITAJTE JOŠ:

RODITELJI OPREZ, OPASNA IGRA KRUŽI FACEBOOKOM: Mislila sam da su mi djeca mrtva!

Opasna igra pod nazivom "48 sati" kruži na društvenoj mreži Facebook, a zadatak je da djeca nestanu od kuće na dva dana.

Djeca koja nestaju u novom izazovu dobijaju bodove za svaku objavu o nestanku na društvenim mrežama.

Jedna majka iz Irske ispričala je zastrašujući doživljaj kada je njena porodica preživjela pakao zbog ove igre. Naime, njena djeca su otišla od kuće zbog igrice, a pronađeni su tek nakon 55 sati.

"Bila sam prestravljena da su mrtvi, ili da će ih neko silovati, ubiti, prodati.. Ali klinci misle da je to smiješno. Nisam vidjela ni mrvicu kajanja na njima, a čak su se i slikali u policijskom autu", kazala je ova majka.

 

IZGORIO OČI: Jedan dječak je izgubio vid zbog OVE IGRAČKE, a vjerovatno je i vi imate u kući!

Upozorenje glasi: laserski pokazivači nisu igračke. Kako prenosi australijski ABC, jedan tinejdžer iz Tasmanije izgubio je 75 odsto vida igrajući se baš sa ovom napravom. Očni ljekari širom svijeta upozoravaju roditelje da postoji opasnost kada se laserski pokazivač uperi u oči.

Pošto se igrao sa popularno nazvanim “laserom”, 14-ogodišnji dječak je trajno oštetio svoj vid i otišao kod očnog doktora Bena Armitaža.

Armitaž je za ABC rekao da je dječak svjetleo ka svojim očima laseskim pokazivačem kratak period vremena, pa je tako izgubio 75 odsto vida – u oba oka!

Zadnji dio njegovih očiju imao je laserske opekotine, što znači da je uspio da sagori zjenicu koja se dotle proteže.

Iako tinejdžer nije osjetio bol u momentu incidenta, njegov vid je oštećen istog trenutka. Očni doktor Armitaž je objasnio kako je najviše oštećen centralni dio oka, i da se to ne može ispraviti ni naočalama.

Studija Centra za radiološko zdravlje američke FDA (Administracije za hranu i lekove) pokazala je kako laserski pokazivači jačine 5 mW mogu oštetiti oko, dok za one koji imaju jačinu između 3 i 5 mW nema prijavljenih slučajeva povreda.

Podijelite ovo i upozorite roditelje koje poznajete na ovu neočekivanu opasnost koja ne boli, ali ostavlja bez vida.

 

Imate li i vi? Ovo ispupčenje iza uha je ZNAK nečeg OPASNOG! Evo o čemu se radi!

Ciste iza uha su česte, a većina njih je benigna. Neke bezbolne kvržice iza uha mogu ukazivati na teža stanja. Ako ne nestanu do kraja četvrte sedmice, pacijent bi trebao posjetiti doktora.

Evo o čemu se može raditi:

Lojne ciste

Lojne ciste su uzrokovane blokiranim ili oštećenim lojnim žlijezdama. Male lojne ciste su uglavnom bezbolne i bezopasne. Ako je cista inficirana, može postati bolno.

Ciste mogu biti tretirane s lijekovima, od kojih većina injekcijama. Doktori mogu isprazniti cistu ili operativno je ukloniti.

Lipom

Lipoma se najčešće nalazi iza uha, ali oni se također mogu razviti na leđima, rukama, vratu, ramenima ili bedrima. Lipoma su benigne izrasline.Lipoma se obično uklanjaju preko operacije, posebno ako su velike.

Tumori

Tumori iza uha obično uključuju žlijezdu slinovnicu, mastoid kosti ili kožu. Simptomi variraju ovisno o lokaciji i veličini tumora. Benigni tumori mogu utjecati na sluh i uzrokovati vrtoglavicu.

Bubuljice ili akne u većini slučajeva javljaju se kod mladih ljudi, za vrijeme i nakon puberteta te podjednako pogađaju i žene i muškarce, dok se u kasnijim godinama puno češće javljaju kod žena.

Lojne ciste nisu vrlo česte i oni potiču iz lojnih žlijezda koje vlaže kosu i kožu. U većini slučajeva bezbolne, epidermoidne ciste ne zahtijevaju liječenje.

U većini slučajeva, ljudi se odluče za uklanjanje zbog infekcije ili jednostavno zbog estetskih razloga. Iako postoje medicinske metode za uklanjanje, postoji i mnogo prirodnih lijekova koji su jednako efikasni, piše potral “Megagiga“.


Jabučni ocat

Ovo je vrlo koristan alat u uklanjanju ciste. Naime, on štiti kožu od bakterija i uništava infekciju. Nanesite malo octa direktno na ugroženo područje i pokrijte ga nekim povezom.

Uradite to svaki dan tokom sedam dana dok se ne stvori tvrdi sloj kože preko ciste koji je potrebno ukloniti i dopustiti cisti da se izlije. Čistiti ovo područje u roku od sedam dana, a uskoro će nova koža početi rasti.

Maslačak

Ciste se mogu liječiti sa kašikom maslačka pomiješanog sa malo ljubičice. Staviti smjesu u vodu da kuha 45 minuta. Zatim procijediti sadržaj i piti 4 puta dnevno tokom narednih 10 dana. Možete i primijeniti smjesu direktno na ciste za olakšanje.

Aloe Vera

Nanesite sok aloe vere direktno na ciste ili ga pijte.

Mlijeko

Namočite vrećicu od čaja u mlijeko i stavite na cistu da odstoji preko noći. Redovna primjena će smanjiti veličinu grude i pomoći da se brže izliječi.

Ricinusovo ulje

Nanesite malo ricinusovog ulja na ciste i pokriti ga s toplom vrećicom vode ili krpom. Preko noći, cista će smanjiti veličinu.

 

Ne propustite