PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ ŽIVI U STANU OD 328 KVADRATA: Nude joj državnu vilu, A POGLEDAJTE U KAKVOM RASKOŠU SADA UŽIVA (FOTO)

Region
PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ ŽIVI U STANU OD 328 KVADRATA: Nude joj državnu vilu, A POGLEDAJTE U KAKVOM RASKOŠU SADA UŽIVA (FOTO)
.

Premijerka Srbije ima na raspolaganju nekoliko vila u koje može da se preseli u skladu s funkcijom koju obavlja, ali i bezbjednosti. 

Na obezbjeđivanju premijerke Ane Brnabić trenutno, kako su pisali danima mediji, radi 20 ljudi. Ipak, čak iako je stalno pod budnim okom bezbjedonosnih snaga, ona i dalje nije odlučila da li će napustiti svoj stan kako joj je preporučeno iz bezbjednosnih procjena.

274889-vila01-news1-nebojsa-mandic-ff
Odmah po formiranju nove Vlade premijerki je ponuđeno preseljenje u neku od državnih vila, ali za sada nije odabran ni jedan objekat. Jedno je sigurno - premijerka lokaciju ne bi mijenjala, već bi ostala u elitnom dijelu prestonice, na beogradskom Dedinju. 
 
Kako se navodi, Brnabićka ne samo što neće mijenjati lokaciju, već ni kvadraturu. Naime, čak i ako se preseli ona će i dalje živjeti u komfornom stanu, budući da i sada živi u svom stanu u elitnom dijelu Beograda u objektu od 328 kvadrata.

171095-vila-mir-ff
 
Upravo ova nekretnina jedna je od onih koje je premijerka uredno prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, a koja je stečena kupovinom. 
 
Kako je KRIK ranije pisao, Brnabić je ovu nekretninu kupila 2014. godine. Dio kupoprodajne cijene isplatila je iz kredita. Stan je opterećen hipotekom koja će biti uklonjena kada se otplati kredit.
 
Vrijednost ove nekretnine je tričavih 490.000 eura. 

274723-untitled-ff

Osim toga, premijerka je prijavila da u svom posjedu ima i garažu od 19 metara kvadratnih, kuću od 167 kvadrata na hrvatskom ostrvu Krk. Što se ove kuće tiče, a kako je ranije preneo KRIK, ona je rekla sljedeće:
 
- Kuću su izgradili moji baka i deda 1980. godine. Porodični dogovor je bio da se sva dedina imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime tokom ostavinske rasprave, ali je realno da je cijela imovina u Hrvatskoj i dalje porodična“, navela je Brnabić. „Nisam sigurna kolika je vrijednost jer brat i ja nismo nikada željeli da je prodamo. Ona za nas ima prvenstveno emotivnu vrijednost. - rekla je ona. 
 
Premijerka Srbije posjeduje još jednu kuću na ostrvu Krk u Hrvatskoj koju je naslijedila. Za ovu kuću je u prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije navela da je „stara i devastirana“, kako na sajtu agencije i piše. 
 
Ove nekretnine premijerka je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, automobil "Tojotu", koja je uzeta na lizing. 
 
Kako je KRIK ranije pisao, ovo ipak nije sve što se nalazi u posjedu Ane Brnabić. 
 
Naime, Brnabić posjeduje 89 ari zemlje na ostrvu Krk u Hrvatskoj, pokazuju podaci tamošnjeg katastra.Ovaj podatak nije naveden u njenom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Brnabić je rekla da je i zemljište prijavila Agenciji.
 
A kad ima premijerka - imaju i svi oko nje.
 
Osim nekoliko nekretnina koje se vode na njeno ime, KRIK je pisao i o nepokretnostima koje su u posjedu članova njene porodice. 
 
* Ministarkin brat Igor Brnabić vlasnik je trosobnog stana od 85 m2 na Vračaru, nedaleko od Hrama Svetog Save. U stanu je trenutno privatni dječji vrtić.
 
* Majka Ane Brnabić vlasnica je kuće od 103m2 u Beogradu. Kuća ima dozvolu za gradnju, ali ne i upotrebnu dozvolu. Takođe, u njenom posjedu je i parcela od 200 m2 na kojoj se nalazi kuća ministarkine majke Ružice Brnabić.
 
* Oko 20 ari zemlje u predgrađu Beograda u katastru se vodi na ministarkinog pokojnog oca Zorana Brnabića. Na njoj je kuća sagrađena bez dozvole i nije uknjižena.
 
Prema istraživanjima KRIK-a, ukupna kvadratura koja je u posedu porodice Brnabić je 755 m2, a vrijednost svih nepokretnosti procjenjuje se na 1.069.000 eura. 
 
(espreso.rs)

Ne propustite