Kvalitetno iskoristite prostor: KORISNE IDEJE ZA MALI STAN

Arhitektura i dizajn
Kvalitetno iskoristite prostor: KORISNE IDEJE ZA MALI STAN
.

Mnogo stvari, a malo prostora. Sa ovim problemom mnogi se svakodnevno susreću. Ipak, sa dobrom organizacijom i konstruktivnim savjetima, mali stanovi i garsonijere mogu se urediti veoma lijepo i funkcionalno.

Skriveni kućni ured

Prazan prostor u zidu može se iskoristiti za izradu skrivenog kućnog ureda i to u ormaru. Vrlo jednostavno za napraviti, a vrlo korisno za svakodnevnu upotrebu.

s2

Radni stol i police unutar ormara koji se jednostavno otvara i zatvara, daju sasvim dovoljno mjesta za odlaganje, računar, stolicu i korpu za smeće. Kada se završe obaveze za kompjuterom, stolica se ugura ispod stola, a ormar se zatvori. Tako se dobije čist, uredan i organizovan ugao stana, piše enterijer.ba.

Lako prenosivi manji namještaj

Umjesto jednog većeg, teškog stola, izaberite dva manja, koja se lako pomijeraju i po potrebi sklanjaju. Isto tako, pri kupovini obratite pažnju na dodatne prostore za odlaganje stvari, kao na fotografiji ispod.

s3

Stolići koji ispod imaju još po jednu policu dovoljno su veliki za odlaganje časopisa i detalja, te tako nije potrebna komoda koja oduzima dragocjeni prostor.

Iskoristite zid

Umjesto noćnih ormarića pored kreveta, sjajno rješenje za male stanove jesu police okačene na zid. One ne treba da budu velike, tek tolike da se odloži lampa, sat, knjiga i još poneka sitnica. Tako će se izbjeći zauzimanje prostora pored kreveta, kojeg u spavaćim sobama malih stanova uvijek nedostaje.

s4

Ne propustite