VELIKA VIJEST: Ivan Klasnić noćas je u Zagrebu dobio novi bubreg

Sport
VELIKA VIJEST: Ivan Klasnić noćas je u Zagrebu dobio novi bubreg
.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić noćas je u Zagrebu dobio novi bubreg.
 
Klasniću je ovo treća transplatacija nakon što je prije deset godina saznao za disfunkciju bubrega. Od tada traje Ivanova životna bitka. Prvi put operiran je 2007., ali tijelo je odbacilo bubreg koji mu je donirala majka. Druga transplatacija bubrega koji mu je donirao otac prošla je uspješno. U međuvremenu Ivan se osjećao dobro, čak je ponovno zaigrao nogomet, no tijelo mu je odbacilo i drugi donirani bubreg.
 
U posljednjih godinu dana Klasnić je zbog otkazivanja bubrega tri puta tjedno morao na dijalizu. Klasnić je sinoć operiran u Zagrebu, a trenutačno još nije poznato tko je donor. Nakon dviju transplatacija bubrega članova obitelji, stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da mu ovog puta bubreg nije smio biti od donora iz obitelji.
 
 
Klasnić je operiran u zagrebačkom Merkuru, a zahvat je obavio abdominalni kirurg Stipislav Jadrijević.
 
''Nemojte se ljutiti, jasno vam je zbog čega ne mogu odavati detalje operacije. Mogu samo kazati da je operacija prošla uspješno, a ako vam trebaju dodatne informacije obratite se upravi bolnice ili pokušajte razgovarati s Ivanom kad se malo oporavi'', rekao nam je doktor koji je operirao bivšeg hrvatskog reprezentativca.
 

Prije pola godine Ivan je za Index progovorio o svojoj bolesti. Bio je ogorčen na neke njemačke medije koji su ga napadali.
 
Donosimo neke dijelove tog intervjua.
 
"Boli me što se pišu gluposti o meni, a nemaju pojma što se događa. Bilo bi zaista lijepo da se o tome dostojanstveno piše ili da me netko nazove pa sazna o čemu je zaista riječ", ogorčeno je tada rekao 37-godišnji Klasnić.
 
O svojoj borbi s bolešću pričao nam je mirno i staloženo.
 
"Sve je u redu. Borim se, situacija je takva i prilagodio sam se. Triput tjedno idem na dijalizu. Što drugo mogu nego pozitivno razmišljati? Vjerujem da će sve ovo proći, a najveću snagu daju mi obitelj i kćerkica Fabiana", rekao nam je bivši hrvatski reprezentativac.
 

Ne propustite