KAKO SE RIJEŠITI PAUKA U KUĆI: Teorija je mnogo, ali SAMO JEDAN je pravi način!

Sve za dom
KAKO SE RIJEŠITI PAUKA U KUĆI: Teorija je mnogo, ali  SAMO JEDAN je pravi način!
.

Ove male osmonoge zvijeri spremne su iskočiti iz svih krajeva sobe, a brojne stare teorije o tome kako ih se riješiti ustvari su potpuno beskorisne.

Mirisom ih nećete otjerati

Pauci ne mirišu stvari onako kako to čine ljudi, kaže Lawrence Bee, glasnogovornik Britanskog arahnološkog društva. Oni informacije prikupljaju pomoću jako sitnih dlačica na svojim nogama, kojima prate i kretanje zraka.

Ta činjenica poništava stare bapske priče kako ulje čajevca i ocat mogu spriječiti pauke da uđu u vaš prostor. Ako je netko i iskusio koristi od ovih sastojaka, radilo se o slučajnosti, uvjerava Bee.

Načini obrane koji djeluju

No, Bee je predložio da dobro pokrpate sve rupe na podovima, jer je to najčešći način na koji pauci ulaze u kuće. Isto tako bi se trebalo blokirati sve uglove stropova, jer tamo najčešće pletu svoje mreže,piše net.hr

Možda i nisu najljepši , ali pauci svakako mogu biti korisni

Dobro bi bilo i maknuti biljke dalje od prozora. Na kraju, Bee je naglasio kako je važno pokušati prihvatiti paukove, jer upravo oni znatno umanjuju broj drugih insekata, kao što su muhe. Uz to, još nikada nitko nije umro od ugriza kućnog pauka.

Drugim riječima, možda je napokon vrijeme da odrastete i prihvatite činjenicu da su pauci korisni sustanari.

Ne propustite