Otjerajte prehladu i gripu samo uz šolju čaja

Zdrav život
Otjerajte prehladu i gripu samo uz šolju čaja
.

Ljeto je iza nas, a uz hladnije dane polako ulazimo u jesen koja donosi svoje izazove. Uz niže temperature i svježa jutra svakako treba imati na umu i to da prijelazno razdoblje obilježava pad imuniteta i “hvatanje” raznih neželjenih virusa. Vjerojatno se svatko, barem jednom, susreo s gripom i virozom, odnosno s njihovim neugodnim simptomima i liječenjem istih. Iako ove bolesti ponekad mogu biti i kronične, virozu se može suzbiti u samom početku, ako na vrijeme prepoznate njezine simptome. Među najboljim prirodnim lijekovima su – čajevi. Njihovo konzumiranje jača i čisti organizam, i jedina su uistinu učinkovita obrana od viroze i gripe.

Viroza i gripa su zarazne virusne bolesti koje od pamtivijeka prate čovjeka, a prenose se zrakom. Iako se često uzimaju zdravo za gotovo, ove bolesti mogu prerasti u druga kronična oboljenja (npr. upala pluća) koja zahtijevaju liječničku pomoć, pa čak i hospitalizaciju. Za razliku od klasične prehlade ili viroze, gripa dolazi naglo.

Simptomi gripe su:
a) visoka temperatura
b) bolovi u mišićima
c) glavobolja
d) visoka temperatura
e) jaki i suhi kašalj
f) osjećaj malaksalosti i umora
g) groznica

flu-survey-website-390x285

Kako biste što spremnije dočekali virozu i gripu, kao i moguće posljedice tih bolesti, donosimo vam izbor ljekovitih čajeva. Čajevi su se pokazali kao najefektniji saveznici u uklanjanju simptoma i jačanju organizma.

Najbolji izbor u zimskim danima su vam:
1) METVICA - sadrži aromatične spojeve koji su provjereno učinkoviti u borbi protiv viroze i gripe.
2) ĐUMBIR- zagrijava tijelo i potiče preznojavanja što pomaže kod groznice.
3) BAZGA- pomaže kod liječenja dišnih infekcija, upale sluznice i upale grla. Potiče znojenje i time čisti organizam od toksina te olakšava iskašljavanje
4) STOLISNIK- potiče znojenje, čime se smanjuje temperatura.
5) KLINČIĆ- djeluje kao antiseptik i analgetik, a bogatstvo magnezija, vitamina E i vitamina K pomaže pri sniženju tjelesne temperature.
6) ZELENI ČAJ- prepun je antioksidansa kao što su polifenoli i kvercetin. Upravo ovaj drugi je značajan u borbi protiv virusnih upala te je iznimno važan u podizanju imuniteta i čišćenju organizma.

flu

Ne propustite