Riješite se proširenih vena potpuno prirodno: Sve potrebne namirnice već imate kod kuće

Praktična žena
Riješite se proširenih vena potpuno prirodno: Sve potrebne namirnice već imate kod kuće
.

Proširene ili varikozne vene su jedna od danas učestalih bolesti krvožilnog sustava, pa je mnogi nazivaju i “bolest modernog doba”. Riječ je o povećanim, ispupčenim, otečenim, nepravilno proširenim te izrazito plavim krvnim žilama, koje se pojavljuju najčešće na području nogu. Varikoza se u pravilu javlja u kasnijoj životnoj dobi, a prema statistikama u Hrvatskoj čak 50% populacije starije od četrdeset godina pati od ovog zdravstvenog problema.

Proširene vene se češće javljaju kod žena, a osobito su joj sklone osobe koje dugo sjede ili stoje, koje se nedovoljno kreću, kao i pretile osobe. Također, često se javlja kao posljedica hormonalnih promjena, nedostatka vitamina te kod žena tijekom trudnoće i menopauze.

Češnjak i maslinovo ulje:
Češnjak je izvrsna biljka za suzbijanje simptoma proširenih vena. Osim što pospješuje cirkulaciju vrlo je učinkovit i u eliminaciji štetnih toksina iz krvnih žila.

Sastojci:
-6 režnjeva češnjaka
-3 narandže
-2 jušne žlice maslinovog ulja

Priprema i primjena:
Narežite češnjak i stavite ga u čistu staklenku. Iscijedite sok iz naranči te ga također dodajte u staklenku, zatim dodajte i maslinovo ulje te sve zajedno promiješajte. Ostavite smjesu da odstoji oko 12 sati. Prije upotrebe protresite staklenku, stavite nekoliko kapi otopine na prste te masirajte zahvaćeno područje kružnim pokretima petnaestak minuta. Nakon toga namazanu površinu omotajte pamučnom tkaninom i ostavite preko noći. Postupak masaže ponavljajte jednom dnevno, a poboljšanje ćete primijetiti nakon nekoliko mjeseci. Također, nije naodmet uključiti i svježi češnjak u svakodnevnu prehranu.

prosirene-vene-1

Cvjetovi nevena:
Cvijet nevena je bogat izvor flavonoida i vitamina C koji mogu ublažiti brojne simptome proširenih vena.

Priprema i primjena:
Kuhajte jednu šalicu cvjetova nevena u četiri šalice vode oko pet minuta. Namočite pamučnu tkaninu u otopinu stavite ju na zahvaćeno područje te ostavite dok se potpuno ne ohladi. Ponavljajte najmanje jednom dnevno (ako vam vrijeme dozvoli poželjno je i više puta) u razdoblju od nekoliko mjeseci, sve dok ne primijetite poboljšanje.

varikozne-ili-prosirene-vene

Otopina peršuna:
Peršun je bogat vitaminom C, snažnim antioksidansom koji potiče proizvodnju kolagena i pomaže u obnovi i reprodukciji stanica. On također sadrži i flavonoid rutin, koji igra ključnu ulogu u jačanju kapilara i stoga je od velike pomoći u smanjenju simptoma proširenih vena.

Sastojci:
1 šaka svježeg peršuna
1 šalica vode
1 kap eteričnog ulja nevena
1 kap eteričnog ulja ruže

Priprema i primjena:
Kuhajte šaku usitnjenog svježeg peršina u jednoj šalici vode pet minuta. Uklonite s vatre, pokrijte i ostavite da se rashladi. Mlaku otopinu procijedite te joj dodajte po jednu kapljicu eteričnog ulja ruže i nevena. Stavite otopinu u hladnjak na nekoliko minuta. Nanesite otopinu na zahvaćeno područje koristeći pamučnu vatu ili tkaninu. Primjenjujte svakodnevno nekoliko mjeseci.

Ne propustite