PRIVLAČE NESREĆU I NEGATIVNU ENERGIJU: Ove tri stvari odmah izbacite iz kuće

Kiosk
PRIVLAČE NESREĆU I NEGATIVNU ENERGIJU: Ove tri stvari odmah izbacite iz kuće
.

Prema feng šui filozofiji pojedine stvari u našem domu mogu da dozivaju negativnu energiju i blokiraju pozitivnu. 

Zbog toga je potrebno što prije osloboditi se takvih predmeta.  

1. SUHO CVIJEĆE 

Budući da biljke simbolizuju rast i napredak, osušeno cvijeće ili uvele biljke prema feng šui tradiciji treba odmah da izbacite iz doma. Staro i uvelo cveće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kojem smjeru. Zato se odmah riješite starog buketića koji brižljivo čuvate i odaberite novi koji će osvježiti vaš prostor.

2. Slomljeni predmeti

Prema filozofiji feng šuija, slomljeni i nefunkcionalni predmeti vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Mnogo je bolje da prostor bude prazan nego da u domu držite slomljene i nefunkcionalne predmete, smatraju stručnjaci za feng šui.

3. Neželjeni pokloni

Uprkos pozitivnim namjerama, mnogi ljudi su sigurno barem jedanput u životu dobili poklon koji nisu željeli. Iako možete da cenite gest, držanje neželjenog predmeta utiče na vaš mir i sreću. Dopustite sebi i poklonite drugoj osobi takve predmete.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

Petar Velić (59) i njegova trojica sinova Igor (22), Ivana (34) i Dražen (29) osumnječeni su da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, odnosno da su godinu i pol na svom imanju maltretirali i ponižavali, baš poput roba držali Rasima Čufurovića.

Prošle sedmice sva četvorica osumnjičenika su uhvaćena, a nakon što su dali iskaz u policiji, u tužiteljstvu i kod suca istrage na Županijskom sudu u Karlovcu, pušteni su na slobodu. Njihova navodna žrtva je u Općoj bolnici Karlovac, gdje je zaprimljen, kako jutarnji.hr saznaje, teško pretučen. Ako su tačne informacije koje smo dobili od izvora sa suda, policije i od prestrašenih susjeda, Rasim Čufurović je na imanju ove porodice u Draganiću nedaleko od Karlovca, koje je od Stare karlovačke ceste udaljeno tristotinjak metara, proživio pravi pakao.

Radio za ručak i cigarete

- Niko ovdje ne zna točno odakle je taj Rasim došao, no jednog dana se pojavio i ponudio je ljudima da im radi u vrtu u zamjenu za ručak ili za kutiju cigareta. No, umjesto ručka, radije je htio popiti čašicu rakije. Mogao je imati oko 35 godina, ali je izgledao znatno starije jer je bio strašno mršav i zapušten. Uglavnom, tako je jednog dana ušao i u njihovo dvorište, a onda više nitko od susjeda s njim nije htio imati posla. Znate kako je, ne samo da je za njih radio na polju i čuvao im ovce, već je radio i druge stvari koje su od njega tražili, a u koje ne bi smo htjeli ulaziti - pričaju  susjedi koji su zahtijevali anonimnost zbog straha od osvete Velića.


Opis Rasimove, ili kako ga u Draganiću zovu, Ratkove svakodnevice u ovom dvorištu, u kojemu osim Petrove supruge žive još supruge i djeca dvojice njegovih starijih sinova, izgledao je, kaže svjedok, zastrašujuće.

- Tretirali su ga doslovno kao roba. Jednom su dovezli neki crijep kući i istovarivali ga, a Rasim im je pomagao. Onda su odjednom počeli drukati jednog dječaka iz svoje obitelji, koji je tada mogao imati pet godina, da ga tuče štapom i psuje. Rasim je i dalje mirno slagao te predmete, a maleni ga je udarao i vrijeđao. Jednom su imali neku feštu, pa bi se skupili neki njihovi prijatelji i tako bi svi skupa pijančevali, a onda bi nekome palo na pamet da bi mogli tući Rasima.

I tako bi ga tukli i šamarali, što bi ostale silno zabavljalo. Tako bi ga zašutirali, a onda bi mu nudili pivo do kojeg bi dopuzao poput psa. Ljeti bi uglavnom čuvao ovce po cijele dane, a u večernjim satima bi došao u dvorište i morao zabavljati njihovu djecu. Na primjer, vozio bi ih na biciklu, a ako ne bi bio dovoljno zanimljiv ili brz, dobio bi batina - priča nam susjed.

Susjedi zbog straha nisu ranije prijavljivali što se događalo, ali su sve potvrdili policiji te su njihovi iskazi, uz onaj Rasimov, koji je on dao istražiteljima u bolnici, bili ključni za pokretanje istrage. A tko zna bi li se išta doznalo i ovoga puta da Rasim nije završio u bolnici jer su ga pretukli jače nego ikada dosad.

- Prema onome što znam, strgali su mu rebra, lice mu je deformirano od batina, izbili su mu zube te čekićem polomili nokte. Dopuzao je do drugih Roma malo dalje u selu, kod kojih je znao također dolaziti. Navodno su ga upravo oni otpremili u bolnicu kako se ne bi njih povezalo s tom grozotom - kaže jedan od mještana vrlo dobro upućenih u slučaj.

Porijeklom iz Kladuše

Rasim Čufurović porijeklom je iz Velike Kladuše u BiH i biološki je brat Međide Čufurović koja je udomljena u Dugoj Resi u dobi od godinu i pol, gdje joj je ime promijenjeno u Maja Paola Sestrić, a široj javnosti poznata je po nastupu u TV showu Big Brother. Brat Ešef, koji je pod imenom Ivan Filipović živio u Slunju, prije nekoliko je godina počinio samoubistvo.

 

(Novi.ba/Jutarnji.hr)

Ne propustite