U SAMO 2 SEDMICE, IZGUBITE 5 KILOGRAMA: Ovaj sastojak svi imate u kućama

Praktična žena
U SAMO 2 SEDMICE, IZGUBITE 5 KILOGRAMA: Ovaj sastojak svi imate u kućama
.

Djevojke koje su već pokušale da izgube težinu pomoću sode, kažu da su za dvije sedmice izgubile 5 kilograma uz poseban koktel.

Koktel sa sodom bikarbonom pripremite na sljedeći način: 

1 kašičica sode.
200 ml vrele vode

U toplu vodu, stavite jednu kašiku sode bikarbone, i dobro pomješajte!

Soda koktel sa limunom

Ako vam se ne sviđa ukus čiste sode, dodajte limunov sok!

1 kašičica sode;
200 ml tople vode;
1 kašika limunovog soka.

Sipajte sodu u bocu, dodajte vode i limunovog soka, sve dobro izmješajte!

 

PROČITAJTE JOŠ: 

Maslinovo ulje i mršavljenje: Najveća zabluda zbog koje kilogrami ne idu dolje

 

Kod konzumacije maslinova ulja treba biti oprezan, naročito ako želimo smršavjeti. 

Maslinovo ulje je vrlo zdravo i uvijek je dobrodošlo u prehrani, a njegov glavni sastojak je mononezasićena oleinska kiselina koja ga čini najzdravijom masnoćom. Ipak, i kod konzumacije maslinova ulja treba biti oprezan, naročito ako želimo smršavjeti.

Maslinovo ulje mnogima je izbor kada žele smršavjeti te njime zamjenjuju druga ulja smatrajući da sadrži manje kalorija. Međutim, riječki kardiolog doc. dr. sc. Alen Ružić, dr. med. koji je u roku od pet godina smršavio 98 kilograma otkriva kako je vjerovanje da je maslinovo ulje dobro za mršavljenje jedna od najvećih zabluda o prehrani.

  

Maslinovo ulje je izvrsna namirnica, najbolja masnoća koju poznajemo, no kao i druge masnoće vrlo kalorična. Minimalna dnevna količina masnoća je 10 grama (2 čajne žličice) što daje 90 kalorija. Svako tko želi smršaviti trebao bi se držati ovog pravila, a salate nikako uljiti, govori dr. Ružić.

Dakle, maslinovo ulje ne smije se koristiti pretjerano, ali dobra je vijest da za razliku od biljnog ulja ili masti, ima nisku razinu kolesterola (loših masnoća). Isto tako, maslinovo ulje je snažan antioksidant visoke hranjive vrijednosti na kojem će vam tijelo biti zahvalno. Važno je samo koristiti ga umjereno. Pročitajte i 5 najvećih neistina o prehrani u koje morate odmah prestati vjerovati.

Mislili ste da se od ovakve hrane gube kilogrami? Pogledajte šta kažu nutricionisti! 

 

Jedni kažu da se od ljutog mršavi, mada drugi misle da ono deblja.

Evo šta kaže nutricionistica udruženja “Svi na vagu”.

"Osim što ubrzavaju cirkulaciju, podižu koncentraciju, jačaju imuni sistem i povećavaju energiju, ljute namirnice, takođe, pomažu u varenju i tope masne naslage.", navodi nutricionistica.

Dakle, ljute namirnice su, po njoj, idealni saveznici u borbi sa viškom kilograma.

A, koje su to ljute namirnice:

- čili paprika

- đumbir

- biber

- luk

- hren

Ljuto, funkcioniše na taj način što ublažava osjećaj gladi, smatra ona i kaže: " Ljuto ubrzava lučenje  probavnih  enzima, odnosno sokova, takođe, ono povećava apetit, ali i ubrzava metabolizam.".
Ona je otkrila i to da ljuto pomaže izbacivanju toksina putem kože, znojenjem. Ali, ljuto snižavanja i visok krvni  pritisak, odlično je u prevenciji srčanih udara – jer, poboljšava cirkulaciju.

 

Nutricionista udruženja “Svi na vagu” je rekla još i to da ljutim možemo spriječiti i karijes, podići imunitet i da su ove namirnice pune vitamina B1, B6, B2, B12, kao i betakorotena, kalijuma, kalcijuma, fosfora i cinka. Paprika je posebno bogata vitaminom C.

"Ljute namirnice  neophodne su kod  osoba koje imaju višak tjelesne težine, jer pozitivno utječu na poremećaj cirkulacije,  dijabetes, kašalj i otežano disanje. A, đumbir, na primjer, ublažava probavne tegobe i nadutost crijeva." , navodi.

Za osobe koje boluju od poremećaja gornjeg dijela gastrointestinalnog trakta, GERB-a, gastritisa i čira na dvanaestopalačnom crijevu, ova pravila ne važe.

STAVITE PRSTE U OVAJ POLOŽAJ: Nećete više biti pod stresom, a kilogrami će se topiti!

 

Ruke nisu samo "praktični alat" za obavljanje svakodnevnih zadataka, već mnogo više od toga.
 
Na jedan neočekivani način čak mogu pozitivno uticati na zdravlje cijelog organizma. Istraživanje sprovedeno 2008. godine je otkrilo da refleksologija, ili pritisak na određena područja ruke, utiče na ljudsko tijelo i um - podstiče opuštanje, smanjuje bol i ima pozitivni učinak na smanjenje anksioznosti i depresije.
 
Jedna od najsnažnijih stvari koje čovjek može napraviti za dobrobit svog organizma, a uključuje rad rukama, je moćna pozicija ruke "Surya Mudra", inspirisana jogom, a čiji cilj je ubrzati metabolizam i poboljšati sistem zavarenje. Praktikanti ove tehnike smatraju da takođe pomaže kod gubitka apetita i liječi nisku temperaturu krvi.
 

"Surya Mudra" pozicija - Palcem pritisnite domali prst na dlan, dok ostala tri prsta ostavite u izduženom položaju. Držite ga 45 minuta ili ako ne možete izdržati toliko dugo, tri puta dnevno po 15 minuta držite prste u tom položaju.
 
Ako imate problema s anksioznošću, refleksolozi savjetuju da pritisnete palac jedne ruke drugom rukom i držite u tom položaju oko 5 minuta. Pridržavanje drugih prstiju uz dlan pomoću druge ruke može smanjiti osjećaj straha (kažiprst), bijesa (srednji prst), tuge (domali prst) i stresa (mali prst).
Ako se loše osjećate, imate vrtoglavicu ili ste pod stresom, refleksologija savjetuje da se kružnim pokretima masira dlan te istovremeno duboko diše.

Evo šta će vam se desiti ako prestanete JESTI bijeli hljeb...KILOGRAMI ZBOGOM 

 

Saznajte šta će se dogoditi s vašim tijelom ako iz prehrane u potpunosti izbacite bijeli hljeb
 

Bijeli hljeb zamijenite onim napravljenim od cjelovitih žitarica

1. Izgubit ćete kilograme uzrokovane vodom

Hljeb je je prepun ugljikohidrata, a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se tijelu primjećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. No nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u tijelu.

Tijelo skladišti ugljikohidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljikohidrata zadržan u tijelu, u tijelu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

Ne propustite