Šta sve možete s PLASTIČNOM FOLIJOM? Druga stavka će vas ODUŠEVITI!

Sve za dom
Šta sve možete s PLASTIČNOM FOLIJOM? Druga stavka će vas ODUŠEVITI!
.

Folija je jedna od najkorisnijih stvari koju svako od nas drži u kuhinji, a koristi je, uglavnom, za čuvanje svježe hrane. Ali evo šta sve možete sa folijom...

Čak i najmanje pukotine na prozoru mogu da se zakrpe folijom koja ne dozvoljava bakterijama ili hladnom vazduhu da spolja uđe u prostoriju.

Folija uklanja ljepak za stikere. Ne postoji ništa gore od struganja ljepka sa stikera kako bi ga odlijepili. Folija se naslanja na nakvašeni komad papira koji se potom stavlja na stiker. Nakon toga će nakvašeni papir omekšati stiker i moći će da se bez problema odvoji od ljepka.

Folija spriječava da se valjak za boju osuši. Ukoliko ne želite da odložite valjak jer znate da vam je potreban za sutradan, obložite ga folijom koja će spriječiti da se boja isuši ili stvrdne.

Spriječava iznenadna prosipanja. Dešavalo se svima da ih kada otvore putnu torbu ili ruksak, sačeka pravo malo iznenađenje – flašica vode koja je polila sve stvari. Prosipanje se može spriječiti ukoliko otvorimo flašicu, stavimo sloj folije na mjesto čepa, vratimo poklopac i zatvorimo je.

Ne propustite