UŽAS: Mladić (28) pretukao babu jer nije htjela da podigne penziju

Region
UŽAS: Mladić (28) pretukao babu jer nije htjela da podigne penziju
.

Prokupačka policija je uhapsila D. A. (28) iz Prokuplja, zbog sumnje da je izvršio, krivično djelo nasilje u porodici.

Naime, kako pišu srpski mediji, sumnja se da je mladić pretukao svoju rođenu babu jer nije htjela da podigne penziju i da mu preda novac, kao i da to nije prvi put da osumnjičeni primjenjuje nasilje u porodici.

Njemu je nakon saslušanja određen jednomjesečni pritvor.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

SPUS - Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću i Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu danas su potpisali memorandum o saradnji.

Predsjednici Merim Serdarević, Enis Čelebić i Ismail Ćidić naglasili su da je ovo prvi korak ka skorom studentskom ujedinjenju.

- Insistiramo i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije krenu s izgradnjom boljih puteva i povežu Bosansku Krajinu sa Sarajevom i unutrašnjosti države, kako bismo imali priliku da se još bolje međusobno povezujemo - rekao je Serdarević.

- Drago mi je što smo se danas kao predstavnici studentskih unija/parlamenata sa visokoškolskih ustanova sastali i potpisali naše memorandume o saradnji, čije potpisivanje će uveliko osnažiti naše veze i promovirati iskrene interese o ujedinjenu svih mladih ljudi a posebno studentske populacije - rekao je Čelebić.

Isamil Ćidić je naglasio, da je od ključne važnosti osnivanje studentske unije na nivou Bosne i Hercegovine kako bi jačali studentske kapacitete i realizirali potencijale.

Najavljen je i inicijativni sastanak predsjednika svih univerzitetskih studentskih organizacija koji će se 9. novembra održati u Mostaru. 

 

 

VELIKA TRGEDIJA: U urušavanju rudnika poginulo sedam rudara!

Sedam rudara je poginulo, a jedan je nestao kada se u utorak urušio dio rudnika uglja u pokrajini Sirnak na jugoistoku Turske, saopćeno je iz turske agencije za upravljanje katastrofama (AFAD).

Iz AFAD-a su kazali da spasilački timovi pokušavaju pronaći radnika koji je zarobljen u ovom rudniku, izvještava Reuters.

Iz turskog ministarstva energetike tvrde da ovaj rudnik nije imao dozvolu za rad i da je radio ilegalno.

- Generalna direkcija za rudarske poslove 2013. godine je zaustavila aktivnosti rudarskog nalazišta u Sirnaku gdje se ova nesreća dogodila zbog operativnih i sigurnosnih rizika - kazali su iz ministarstva.

Ne propustite