TAJNA CRVENOG KONCA: Kad ovo saznate, nećete ga više nikada skidati sa ruke!

Kiosk
TAJNA CRVENOG KONCA: Kad ovo saznate, nećete ga više nikada skidati sa ruke!
.

Ljudi su od davnina nosili crveni konac oko ruke. Ako ste se pitali zašto, u nastavku slijedi objašnjenje.

Naši stari od davnina vjeruju u moć vunenog crvenog konca, čak može spasiti i zaštititi od uroka!

Crveni konac“ pronalazimo kod Jevreja, budista i hindusa, devedesetih su ga nosile i slavne ličnosti, neki ga i danas nose, a naše bake ga toplo preporučuju.

Mnoge civilizacije širom svijeta vjeruju kako putem misli ili putem zavidnog pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi čak i do te mjere da prouzrokuje bolest, povredu ili čak smrt. Urok je kao strijela koja izlazi iz duše zlog zavidnika i ide prema onome kome zavidi,da li će mu se nešto loše desiti zavisi o tome da li će strijela pogoditi ili promašti.

„Crveni konac“ pronalazimo kod Jevreja , budista i hindusa , prema čijem bjerovanju sveti konac štiti, ispunjava duhovnu želju ili snaži zavjet.

Za crveni konac se vjeruje da uspješno „odvraća“ lošu sreću koju čovjeku donosi urok zla oka. Na hebrejskom se naziva „rojte bindele“ i napravljen je od tanke vunice. Nosi se na ljevoj ruci kao narukvica.

Kalava je sveti hinduistički konac, koji se još zove i „mauli“ na hindu jeziku. Nosi se u toku rituala kao što su Yajna ili Puja. Veže ga sveštenik na ruke vjernika u toku molitve. Kalava se veže na desnoj ruci kod muškarca i neudatih žena, a na lijevoj kod udatih žena. Konac je simbolički čin namjere u umu osobe da joj se ispuni duhovni zavjet.

Krajem devedestih, crveni konac nosili su Madonna, Rosie O’Donnell i Michael Jackson onda se prenijelo na mlađe naraštaje Hollywooda. Od onih koji danas vrlo često nose crveni konac su :,Britney Spears, David i Victoria Beckham, Avril Lavigne, Rihanna,Lindsey Lohan, Demi Moore, Ashton Kutcher, Charlize Theron, Zac Efron, Paris Hilton,Mick Jagger, Vanessa Hudgens, James Van Der Beek i mnogi drugi, piše narodnilijek.com

Vjerovanje naših baka je da se vunenim koncem mogu izliječiti brojne bolesti a mnoge se kunu da pomaže da se uklone bradavice.

Evo i na koji način: Ukoliko je bradavica na dječijem prstu, veže se crveni vuneni konac na zglob ruke, a ako je na nozi, onda na članak. Nosi se 24 sata dnevno dvije nedjelje. Poslije ga treba skinuti i zakopati u zemlju.Vjeruje se da kad konac istruli, za što je potrebno oko mjesec dana – nestati će i bradavica, piše "narodnilijek".

Ne propustite