SPREMITE SE NA NEOČEKIVANE TEMPERATURE: Stiže kišni talas, hladni vjetrovi i SNIJEG, a evo kada

Region
SPREMITE SE NA NEOČEKIVANE TEMPERATURE: Stiže kišni talas, hladni vjetrovi i SNIJEG,  a evo kada
.

U Srbiji će sve do nedjelje prema predviđanju metorologa vladati pravo Miholjsko ljeto. 

No, za vikend slijedi naglo zahlađenje i dolazak kišnog talasa, koji će trajati sve do sredine novembra, kada se očekuje prvi snijeg.

 

OBJAVLJENA DUGOROČNA PROGNOZA ZA BiH

Prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uslovljava stabilno i sunčano vrijeme, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je saopćeno, veća promjena vremena u BiH se očekuje u nedjelju kada će temperature zraka biti znatno niže, a očekuju se i padavine.

Sunčano, uz malu oblačnost, preovladavat će u našoj zemlji do kraja ove sedmice. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla, koja će biti izraženija u kotlinama i duž riječnih tokova.

Jutarnje temperature kretat će se između 3 stepena i 9 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni.

Maksimalne temperature zraka, kretat će se između 19 i 26 stepeni. Drugog dana vikenda jedna fronta sa sjeverozapada preći će preko naše zemlje i donijeti padavine, ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stepeni.

U utorak (24.10.) prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedeće radne sedmice. Od subote 28.10. pa do kraja naredne sedmice očekuje se nestabilno, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

DANAŠNJA VREMENSKA PROGNOZA

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme

 U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro.

Magle ima po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Drvar 2, Livno i Sokolac 3, Bugojno 4, Jajce 5, Sanski Most 6, Banja Luka, Bihać, Grude, Ivan-sedlo, Sarajevo i Zenica 7, Bijeljina, Srebrenica, Stolac i Tuzla 8, Doboj 9, Bjelašnica i Zvornik 10, Gradačac 12, Mostar i Trebinje 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954Pa, za 9hPa je veći od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20°C i 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Ne propustite