Pet godina ga nije bilo: Žena mu previše dosađivala, on sjeo na bicikl i pobjegao

Zanimljivosti
Pet godina ga nije bilo: Žena mu previše dosađivala, on sjeo na bicikl i pobjegao
.

Malkolmu Eplgejtu (62) iz Kingstona u Velikoj Britaniji je dojadilo gunđanje njegove žene, kao i njeno opsesivno ponašanje, pa je jednog dana sjeo na bicikl i pobjegao daleko od vlastite žene, prosto rečeno nestao je na 5 godina.

Malkom se nije javio ni ostatku svoje porodice, te je tako proveo pet godina kampujući po šumama u okolini Kingstona pokraj Londona.

Malkolm je po zanimanju baštovan, a nakon što je pobjegao iz kuće, tri dana je putovao od Birmingema, gdje je živio sa suprugom, do Londona, jer su mu bicikl ukrali odmah na početku njegovog putovanja

" Kad sam se oženio život mi je postao nepodnošljiv. Što sam više radio, žena mi je bila sve više bijesna, nije voljela da dugo budem van kuće i na kraju mi je tražila da skratim radno vrijeme " kazao je za britanske medije Malkom.

Malkom se dosta vremena  trudio da održi svoj brak živim, ali su se na kraju stvari izmakle kontroli i njemu je sve presjelo. Dok je boravio u šumi, bavio se poslom koji voli, a to je nastavio i sad kad se preselio u prihvatilište za beskućnike za koje je čuo od kolege "izbjeglica" s kojima je živio u šumi. Kako on kaže, njegov svakodnevni posao svodi se i na povremen rad u prodavnici ili kao vozač.

„Zaključio sam da mi to više odgovara. Veoma sam zahvalan na drugoj prilici za život. Ovdje mi je lijepo. Imam lijepu sobu, mogu da radim šta god hoću i da imam društveni život. Napokon sam opet na dobrom putu poslije 'napornog'' braka i žene" dodao je na kraju intervjua

 

Ne propustite