Fišo: Antifašizam nije ideologija već teorija opstanka ljudskog društva

Bosna i Hercegovina
Fišo: Antifašizam nije ideologija već teorija opstanka ljudskog društva
.

 Povodom predstojećeg ovogodišnjeg obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo sastao se danas s akademikom prof.dr. Mirkom Pejanovićem, povijesničarom prof. dr. Tomislavom Išekom te predstavnicima Saveza udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) Kantona Sarajevo koje je predvodio predsjednik Ibrahim Čomić.

Predstavnici SABNOR-a KS su, ovom prilikom, iznijeli svoj prijedlog aktivnosti i događaja kojima će se na najbolji način obilježiti jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, a što je ministar Fišo okarakterisao njihovim konstruktivnim doprinosom i sa zadovoljstvom ga prihvatio.

Također su na ovom sastanku zamolili ministra Fišu za njegov lični, ali i aktivniji angažman i doprinos Ministarstva za boračka pitanja KS njihovim aktivnostima koje poduzimaju na sprečavanju davanja naziva ulicama i značajnijim objektima po historijskim ličnostima koji su svojim djelovanjem pokazali bilo kakvu vrstu priklanjanja nekadašnjim fašističkim vlastima, a time i fašističkom pokretu uopšte, prenosi Fena.

U narednom periodu možete očekivati moje maksimalno zalaganje, ali i institucionalnu podršku ovog ministarstva u svim vašim aktivnostima vezanim za pomenutu problematiku, jer antifašizam nije ideologija već je teorija opstanka ljudskog društva“, istakao je ministar Fišo te dodao kako Ministarstvo koje predvodi, a i on lično, predstavlja sudionike časne odbrambeno-oslobodilačke borbe za državu Bosnu i Hercegovinu koja je imala sva obilježja antifašističke borbe, saopćeno je iz Press služba KS.

Ne propustite