Za pet, šest dana i novi zubi: Zubari u BiH i Srbiji tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj

Zanimljivosti
Za pet, šest dana i novi zubi: Zubari u BiH i Srbiji tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj
.

Usluge stomatologa u Srbiji i BiH su tri puta jeftinije nego u Hrvatskoj, a za veće zahvate koji traju sedmicu ili dvije, većina stomatoloških ordinacija u Novom Sadu će osigurati hranu i smještaj ljudima koji dolaze iz inostranstva.


 Kako piše hrvatski portal 24sata.hr, stomatološke ordinacije iz Novog Sada dočekat će pacijente na aerodromu i odvesti ga kod stomatologa, a sve je uključeno u cijenu.

Štaviše, Hrvati koji dolaze u Srbiju da ugrađuju implantate puni su hvale za novosadske stomatologe.

Bosna i Hercegovina još uvijek ne nudi smeštaj, ali noćenje u privatnom smještaju u centru Sarajeva može se naći već za 20 KM. Privatnih stomatologa ima i u gradovima blizu hrvatske granice, pa se nakon brušenja, vađenja zuba, liječenja i svega što se radi prije stavljanja navlaka ili mosta možete otići kući i vratiti kroz pet, šest dana po nove zube.

“U Hrvatskoj su mi tražili 4.500 eura za gornju vilicu. Stomatološki hirurg u Bosni rekao je da mi pola tih stvari koje su mi u Hrvatskoj predložili uopšte nisu potrebe. Na kraju sam navlake za 12 zuba u Bosni platila 900 eura“, kaže jedna čitateljka.

Dr. Sanja Vuić kaže da su cene materijala koji se koriste u Hrvatskoj, Srbiji i BiH iste, ali da je u Srbiji i BiH jeftinije iznajmljivanje prostora za ordinaciju, ali je i cijena rada niža.

Ne propustite