Horoskop i novac: Lav rasipnik, Škorpija škrtica!

E buraz
Horoskop i novac: Lav rasipnik, Škorpija škrtica!
.

Koliko novac može da se zadrži u vašem novčaniku? Horoskop otkriva...

 

Ovan nema računicu
Impulsivni pripadnici ovog znaka inače nisu promišljeni, pa tako ni u finansijskim pitanjima. Idu iz krajnosti u krajnost – na računu mogu da imaju velike cifre, a u drugom trenutku da budu u minusu do grla. Ovnovi se nikako ne mogu nazvati škrticama, oni rado kupuju i troše novac na druge. Prije kupovine ne razmišljaju dva puta, ali neće se kajati naknadno. Nisu predviđeni za bogatstvo, njima je bitnije da novac troše za svakodnevna zadovoljstva i užitke, pa čak i ako to ponekad znači život iznad njihovih mogućnosti.

Bik skuplja novac
Pripadnici ovog znaka jedni su od četiri pripadnika Zodijaka s najvećim šansama da će stvoriti bogatstvo. Oni u novcu vide sigurnost, a fond za crne dane imaju gotovo uvijek, čak i kad pomislite da nemaju od čega da stavljaju “sa strane”. Ipak, to ne znači da će u životu kupovati jeftino, oni ciljaju na kvalitetne i skupe stvari koje će ih služiti godinama. Neki bi mogli da kažu da su škrti, ali oni su zapravo racionalni – neće trošiti mnogo na druge, ali ni na sebe ako procijene da se troši na nepotrebne gluposti.

Blizanci troše na sve strane
Definitivno nisu jedni od štedljivijih, prije su u kategoriji onih koji troše. Njihov moto je “novac je tu da se troši” i vjeruju u svoje sposobnosti snalaženja. Često dižu kredite, kupuju na kartice, a vide li nešto što smatraju dobrom prilikom za zaradu – uložiće ma koliko im se to riskantno činilo. U tome mogu i dobro da pogode, ali čak i veće svote novca nemaju dugo, oni će ih rado potrošiti na nezaboravna putovanja, željene luksuzne predmete ili poklone ljudima koji vole. Rijetko postaju bogati, barem dugoročno.

Rakovi znaju kako da zarade
Pripadnici ovog znaka su svjesni vrijednosti koju novac ima, a nemaju problem sa štednjom ili raspodjelom novca. Oni imaju zadati proračun kojeg se drže, a vrlo im je važan osjećaj korisnosti koji dobijaju kroz zarađivanje novca. Kod onih Rakova koji imaju visoku radnu etiku i ambiciju, velike su šanse za zarađivanje velikih svota, pa i trajnog bogatstva. Vole investicije, samo treba da se čuvaju prevara i ponuda koje zvuče predobro da bi bile istinite.

Lav se novcem časti
Zavisno od njihovog odrastanja, Lavovi mogu da nauče da budu skromni, ili pak da se razbacuju novcem ako su imali povoljnu imovinsku situaciju. Od prvih poslova koji rade, brzo uče da novac nosi moć, ali bez obzira koliko voljeli da ga imaju često ga neracionalno troše. Štede samo ako je to za neki određeni cilj, u protivnom će trošiti na svoje hirove kao i na bližnje. Neće kalkulirati prilikom kupovine automobila, stana ili čak manjeg luksuza, već će ići za onim što im se sviđa, pa se često poslije pokaju.

Djevica ima praktičan pristup
Pripadnici ovog znaka ne teže velikim bogatstvima, njima je cilj da imaju namirene osnovne potrebe, crni fond sa strane i određeni novac za luksuz. Novac im pruža sigurnost, a s obzirom da su pesimisti, upravo im tajna ušteđevina može umiriti brige. Čak i ako su u takvoj situaciji da sami ne zarađuju, pokušaće da se u svojoj porodici nametnu kao “ministri finansija”, odnosno oni koji raspoređuju novac.

Vaga mnogo ima, ali toliko i troši
Pripadnici ovog znaka često imaju sreću i prilike da zarade veće svote novca, ali jednako tako oni su sposobni da potroše pravo bogatstvo u trenutku. U glavi uvijek imaju plan šta bi sledeće mogli da kupe ili uplate – bilo da je riječ o garderobi, putovanju, predmetima za uređenje doma, parfeme, frizuru… Uvijek im se sviđaju one najskuplje stvari, a prije će kupiti jednu poštenu stvar nego gomilati gluposti. Pravi su raj za trgovce – lako ih je obrlatiti.

Škorpija čuva novac
Pripadnici ovog znaka su vrlo tajanstveni po pitanju novca, ne vole da otkrivaju kolika im je plata, ni koliko troše, pa ni koliko štede. Ako naume da uštede, u tome su odlični i Zodijakom su predodređeni da u kasnijoj životnoj dobi budu imućni. Nije im problem naporno da rade i zanemaruju svoj privatan život, samo ako su za to dobro plaćeni. U svakodnevici ne troše mnogo, ali novac im iz džepova mogu izbiti određeni poroci.

Strijelac uči da raspolaže novcem
U mlađoj dobi, pripadnici ovog znaka su potpuno neoprezni s novcem, skloni su trošenju na gluposti, a privlači ih klađenje i nerazumna ulaganja. Iako mogu brzo da zarade novac, oni ga još brže troše. Kako se često u životu nađu u situaciji bez “prebijene lipe”, uče kako bolje da štede i kontrolišu se. Tako s godinama uče da je bolje kupovati kvalitetno, a ne gomilati stvari.

Jarac mnogo računa
Pripadnici ovog znaka znaju koliko treba truda da se novac zaradi, pa ga ne troše nerazumno. Koliko god voljeli da štede i imaju tu vrstu sigurnosti, neće se povremeno odreći luksuza i nisu škrti. Štedljivost i odricanje uvijek se isplati za pripadnike ovog znaka, koji u kasnijoj životnoj dobi nemaju strah od neimaštine već uživaju u onom što su stekli. Često postanu izuzetno imućni.

Vodolija troši dok ima
Iako je veliki broj milijardera rođen u ovom znaku, to bi prije svega mogli da zahvale svojim idejama koje su im donijele veliki novac, a ne pristup finansijama. Vodolije se oslanjaju na kreditne kartice i minuse za svoje preživljavanje, a dok imaju novac nemilice ga troše – bez određivanja prioriteta, poput ulaganja, stanarije i luksuza. Dobro je da imaju u porodici nekoga ko će ih natjerati da se ograničavaju u trošenju.

Ribe lako postaju imućne
Jedan su od znakova Zodijaka kojima je naklonjena finansijska sreća, oni lako stiču bogatstvo, ali samo o njihovom umijeću zavisi hoće li znati da ga zadrži. Problem se javlja ako uđu u sumnjiva ulaganja ili pak prečesto pozajmljuju novac. Potrebni su im finansijski savjeti, da bi iskoristili svoj potencijal i imali stabilnu, pa čak i odličnu finansijsku situaciju, jer će inače grcati u dugovima.

(Novi.ba/cosmopolitan.rs)

 

Ne propustite