Njena frizura je najomraženija u Bosni i Hercegovini: Da li i vi zamjerate kada se žena ošiša OVAKO?

Zanimljivosti
Njena frizura je najomraženija u Bosni i Hercegovini: Da li i vi zamjerate kada se žena ošiša OVAKO?
.


Skratila je prije nekoliko mjeseci dugu plavu kosu po kojoj je bila prepoznatljiva. A kada se pojavila sa kratkom kosom, koju su milimetri delili od ćelavog, bila je to neka sasvim drugačija Kejt Hadson. Nama se promjena njenog izgleda dopala, ali nas je i podsjetila na kritike koju žene i devojke u BiH dobijaju kada odaberu ovakvu frizuru.


Kada su u pitanju ocjene izgleda žene, milimetri kose su najčešće u direktnoj vezi sa time koliko ona jeste i koliko nije ženstvena. Pa što je njena kosa kraća, ona postaje manje nežna, grublja i neatraktivnija?!

A kada dužina kose dostigne ovaj nivo kakav vidimo na Kejt, ta dužina nikako ne pristaje ženi?! Mi ovakav stav ne prihvatamo, iako on vlada i u našoj zemlji gde se najkraća kosa smatra najružnijom frizurom. Mi kažemo: "Žena može sa svojom kosom da radi šta god poželi?".

kejt1


Misli tako i glumica i kćerka Goldi Hon koja za takve kritike ne mari. Makar nije marila do juče, kada se pojavila na svečanosti u Kaliforniji sa primjetno dužom kosom.

Da li se Kejt vraća starom izgledu ili je ovo samo prelazna faza do slijedeće posjete fizeru?


A kako vi ocjenjujete odluku Kejt Hadson se da se drastično ošiša? Kako reagujete kada pored vas prođe žena ekstremno kratke kose?

Ne propustite