BARCELONI OVO NIJE NIKO NAPRAVIO OD 2005. : Pogledajte REMEK DJELO Atletica za povijest Primere! (VIDEO)

Sport
BARCELONI OVO NIJE NIKO NAPRAVIO OD 2005. : Pogledajte REMEK DJELO Atletica za povijest Primere! (VIDEO)
.

 Derbi Primere između Atletica i Barcelone završio je 1:1...

Barcelona je u osmom kolu ispustila prve bodove u prvenstvu. Nakon sedam pobjeda, Katalonci su na gostovanju kod Atletico Madrida uspjeli odigrati 1:1 i na Camp Nou se vraćaju s osvojenim bodom.

 
Diego Simeone tako nije uspio pobijediti Barcelonu u prvenstvu ni iz 14. pokušaja, piše Index.
Poveli su domaći u 21. minuti fantastičnim potezom Saula Nigueza. On je izbacio Rakitića i Semeda i s 20-ak minuta poslao neobranjivu loptu u Barcinu mrežu. Kod Saulovog pogotka igrači Atletica odigrali su čak 18 dodavanja, najviše kod jednog gola kojeg je primila Barcelona još od sezone 2005/06.

Bila je to fantastična akcija, onakva kakve inače odigrava Barcelona. Brza i kratka dodavanja po cijelom terenu, stalne promjene mjesta igrača na travnjaku, lopta koja je kružila po cijelom travnjaku, brojna križanja navalnih igrača Atletica koja su posve zbunila Katalonce i završnica Saula za eurovizijsku zamjenu. Prije samog primanja lopte Saul je varkom tijela iz igre izbacio jučer užasnog Rakitića i ništa boljeg Semeda i s dvadesetak metara, kao na play-stationu neobranjivo pogodio sam kut Ter Stegenovog gola.
 


Barcelona je kraju došla do boda, u samoj završnici mogla je i do sva tri. Imali su Katalonci neke prilike i ranije, Messi je pogodio vratnicu odmah na početku, ali dojma smo da Blaugrana pobjedu jučer nije zaslužila. Nije to bilo to. Nije to bila ona Barca na kakvu smo navikli gledati kad je na Camp Niu igrao Neymar i protiv disciplinirane te taktički impresivne momčadi kao što je Atletico, koja se ne libi brutalno udarati kad treba, Messi nije mogao sam.

A punih 80 minuta čudesni Argentinac praktički je igrao solo partiju protiv Simeonea i njegovih igrača. Taktika Ernesta Valverdea svela se na ''daj loptu Messiju, pa što ovaj učini''. Tokom cijele utakmice Barca je imala posjed ali sve je to izgledalo dosta stihijski, sporo, bez nekog plana i jasne ideje kako doći do cilja. Maksimalan učinak iz prvih sedam utakmica zamaskirao je puno problema koje ova momčad definitivno ima, posebice u igri prema naprijed u trenucima kad je Messi blokiran.
 

 

Ne propustite