NE BACAJTE STARE ČETKICE ZA ZUBE: Evo za šta ih sve možete koristiti!

Arhitektura i dizajn
NE BACAJTE STARE ČETKICE ZA ZUBE: Evo za šta ih sve možete koristiti!
.

.

Kada kupite novu četkicu za zube, nemojte staru četkicu baciti jer vam može odlično poslužiti pri čišćenju raznih stvari u vašem domu.

Fuge
Taloga koji nastaje u fugama između pločica možete se riješiti tako što ćete pomiješati izbjeljivač i vodu. Zatim u to trebate uroniti četkicu za zube te ribati fuge dok ne vrate svoj prvotni izgled.

Česma

Na bazi česme znaju rasti plijesan i bakterije. Kako biste ih temeljito uklonili sve što vam je potrebno jest četkica na kojoj je sapun pomiješan s vodom.

Tepih
Četkica za zube odličan je alat pri uklanjaju mrlja s tepiha. Na taj dio tepiha nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja te kružnim pokretima s četkicom stvarajte pritisak na mrlju sve dok promjene na tepihu ne budu vidljive te nastavite s istom metodom dokle god mrlja u potpunosti ne nestane.

Tipkovnica
Tipično je da su tipkovnice od računala prašnjave te da čak sadrže i mrvice hrane ili druge čestice. Za čišćenje takvog područja s mekanom i suhom četkicom za zube nećete pogriješiti. Isključite tipkovnicu iz računala ili ako imate laptop isključite ga cijelog iz struje. Zatim okrenite tipkovnicu na stranu i lagano je očetkajte. Nemojte koristiti vodu ili druge tekućine pri čišćenju tipkovnice.

Ventilator

Prašina i razne čestice skupljaju se na bilo čemu što provodi zrak, a to onda uključuje i fen ventilatore u autu ili pak u kupatilu. Prije nego što započnete s čišćenjem obavezno isključite ventilator ili fen. Nježno koristite suhu četkicu za zube kako biste uklonili nakupljenu prašinu.

Zid
Ako imate djecu koja umjesto šaranja bojicama po papiru više vole crtati po zidovima ne brinite jer nećete morati ponovno bojati zidove. Dovoljno je da na četkicu za zube nanesete pjenu za brijanje ili pastu za zube te tako ispolirate mrlje od bojica. Nakon toga tu površinu obrišite s papirnatim ručnikom.

 

PROČITAJTE JOŠ:

RAT U KUĆI: Zbog ovoga se parovi zimi najviše svađaju!

S početkom jeseni počinje sezona grijanja, a istodobno i borba među muško-ženskim parovima za kontrolu nad prekidačima termostata, pri čemu žene preferiraju nešto višu temperaturu.

Statistika britanske tvrtke koja postavlja i održava bojlere i termostate Corgi Homeplan pokazuje da se zbog tog "problema" prepire trećina parova. Točnije četrdeset posto žena potajice podiže temperaturu na termostatu partneru iza leđa, pišu britanski mediji.

Za navedene podatke postoji znanstveno objašnjenje. Po istraživanju što su ga 2015. proveli nizozemski znanstvenici, idealna sobna temperatura za žene iznosi između 24 i 25 Celzijevih stupnjeva, što je za 2 i pol stupnja više nego kada su muškarci posrijedi.

I dok je tjelesna temperatura muškaraca i žena približna, percepcija temperature ovisi o koži, a ona je kod žena nešto niža.

Faktor koji pridonosi razlikama je i ženski hormon estrogen koji krv čini gušćom, usporavajući njezin protok prema krvnim žilicama u dijelovima tijela poput prstiju ruku i nožnih prstiju, zbog čega udovi postaju hladniji.

I metabolizam ima važnu ulogu kada je posrijedi osjet topline. Naime, žene imaju nižu metaboličku stopu od muškaraca, odnosno metabolizam im je usporeniji nego muškarcima.

Ne propustite