PET GODINA ZATOČENIŠTVA: "Ženu mi silovali, dijete mi ubili i uz sve to.."

Svijet
PET GODINA ZATOČENIŠTVA: "Ženu mi silovali, dijete mi ubili i uz sve to.."
.

 Joshua Boyle, Kanađanin kojeg su oslobodili zajedno sa njegovom obitelji nakon pet godina zarobljeništva u Pakistanu, rekao je da su talibani ubili njegovo dijete, te više puta silovali njegovu ženu.

Boyle koji je sa ženom i troje djece jutros sletio u Toronto novinarima je rekao da su otmičari posezali za takvim činovima nakon što je on "više puta odbio njihovu ponudu", piše CNN.

Porodica Coleman oslobođena je u četvrtak u akciji pakistanskih vojnih snaga. U zatočeništvu ih je držala Haqqani mreža otmičara od 2012. godine, a za to vrijeme par je dobio troje djece.

Caitlan Coleman, Joshuina supruga, bila je trudna kada su ih oteli, pa je tamo još dvaput zatrudnjela. Međutim, o smrti svog djeteta nisu puno pričali i samo su rekli da su otmičari "odgovorni za smrt njihove male kćeri".

Boyle je istakao i kako mu je ženu silovao zaštitar kojemu su pomagali nadređeni. Pozvao je tamošnje vlasti da ih privedu pravdi.
- Nipošto ne dopuštam brutalnoj skupini kriminalaca da diktiraju budućnost i razvitak moje obitelji ili da moju obitelj na neki način oslabi - kazao je Boyle.

On je u Afganistanu pomagao najugroženijoj skupini ljudi, onima koji su živjeli duboko u selima pod talibanskom kontrolom gdje tamošnja vlada nikad nije uspjela pružiti adekvatnu pomoć.

 

Ne propustite