OVA KUĆICA IZGLEDA VRLO SKROMNO: Ali kad vidite unutrašnjost ostat ćete bez riječi!

Arhitektura i dizajn
OVA KUĆICA IZGLEDA VRLO SKROMNO: Ali kad vidite unutrašnjost ostat ćete bez riječi!
.

Popularna tvrka za izradu malih kuća Mint Tiny House Company je novim projektom sama sebe nadmašila.

Ono što na prvi pogled izgleda kao obična mala kuća na točkovima je zapravo fenomenalno uređen dom, idealan za ljude kojima nije potreban veliki životni prostor.

Zavirite u njenu prekrasnu unutrašnjost…

kucica2

kucica3

kucica4

kucuca4

kucica5

kucica8

kucica7

 

PROČITAJTE JOŠ:

EVO KAKO DA OČUVATE BOJU I MEKOĆU NAJDRAŽE ODJEĆE, RUČNIKA I POSTELJINE: Ne započinjite ništa bez njih, a poslije ćete nam zahvaliti!

Postoji li ljepši miris u domu od čisto opranog rublja koji unosi svježinu u prostor? Osim tek koje mirisne svijeće, malo što može konkurirati tom divnom mirisu. Kako bi naše rublje zaista iz perilice izašlo čisto, mirisno i u odličnom stanju pomažu nam razni trikovi koji produžuju život našim najdražim komadima odjeće, a pritom čuvaju boju, mekoću i oblik naših tkanina.

Dubinski očistite svoje ručnike

Jeste li ikada primijetili da vaši čisti ručnici baš i ne mirišu čisto? Ili vam čini da ne upijaju vodu nakon tuširanja kao što su to nekada činili? Problem bi mogao biti u nakupljenom omekšivaču zbog kojeg su vaši ručnici tvrđi, smrdljiviji i slabije upijaju. To možete riješiti tako što ćete dubinski oprati svoje ručnike. Operite svoje ručnike na normalnom programu s vrućom vodom, s tim da pritom u bubanj stavite šalicu alkoholnog octa, a preskočite deterdžent i omekšivač. Nakon što završi program dodajte u bubanj pola šalice sode bikarbone i ponovno pokrenite klasični program s vrućom vodom, opet bez deterdženta i omekšivača. Kada program pranja završi stavite svoje ručnike normalno sušiti, a primijetit ćete da neugodnog mirisa više nema te da su meki kao da su novi!

Zadržite bjelinu svog bijelog rublja

Ako imate bijelu posteljinu koju stalno koristite, sigurno se borite održati tu bjelinu. Kada koristite izbjeljivač prilikom pranja bijelog rublja, preskočite korištenje deterdženta i omekšivača jer mogu poremetiti proces izbjeljivanja. Umjesto toga operite svoje rublje u hladnoj vodi i u samo s izbjeljivačem koji ste stavili u dozirnu posudu. Potom operite rublje još jednom na klasičan način s deterdžentom i omekšivačem kako biste uklonili miris izbjeljivača i moguće ostatke te hemikalije s rublja.

Preskočite deterdžente iz kućne radinosti

Iako je moguće ostvariti znatne uštede kada izrađujete sami deterdžent za pranje rublja, često se zna dogoditi da jednostavno nije dovoljno jak da ukloni mrlje s rublja, niti da dobije miris svježine koju inače dobivamo pranjem. Mrlje koje ne izađu isprva van kada koristite DIY deterdžent morate ponovno prati što znači da ponovno trošite vodu i struju za rublje koje se nije opralo u prvom pokušaju. Naravno, uvijek treba isprobati sve opcije, no na kraju se ušteda neće osjetiti ako stalno morate prati već oprano rublje.

Čitajte sve oznake

Kako biste izbjegli smanjivanje odjeće, promjenu njenog oblika, uništavanje materijala i prijenos boje na druge komade odjeće pročitajte pažljivo upute na ušivenim markicama i uštedjet ćete vrijeme, novac i živce te spasiti svoju garderobu od uništavanja. Proizvođači su dužni naznačiti koju metodu pranja, sušenja i peglanja trebate koristiti, a na vama je da se na vrijeme informirate.

Koristite poseban deterdžent za intimno rublje

Svilenu posteljinu, donje rublje i osjetljive komade uvijek perite na 30 stupnjeva kako ne biste uništili materijale i to s deterdžentom namijenjenim upravo takvoj odjeći. Osjetljive komade uvijek je dobro staviti u vrećicu za pranje rublja kako se ne bi oštetila tkanina prilikom pranja i centrifuge.

Koristite vrećice za rublje

Koliko vam se puta dogodilo da ste zagubili neki manji komad odjeće, vezice, čarapice i slične predmete u svojoj veš mašini? Taj problem jednostavno možete riješiti tako što ćete ih idući put staviti u vrećicu za pranje rublja koja će iz držati na okupu.

Iskušajte sreću s aparatom za okomito peglanje

Ako niste baš spretni s peglom, steamer odnosno aparat za okomito peglanje pravo je rješenje za vas! Kada nabavljate ovakav aparat važno je da on ima sljedeće značajke: brzo se zagrijava, ima dugi kabal, možete ga postaviti da stoji uspravno i iz njega ne curi voda koju pretvara u paru. Olakšat ćete si znatno život i ubrzati proces peglanja, piše jutarnji.

Tretirajte mrlje prije pranja

Ako ste zamrljali svoju odjeću, prije nego ju ubacite na pranje i dodatno zapečatite nastalu mrlju, uzmite čistu krpu i nanesite sredstvo za odstranjivanje mrlja te pažljivo tretirajte mrlju. Pripazite o kakvoj je mrlji riječ i koje sredstvo smijete koristiti za njeno uklanjanje kako ne biste slučajno povećali štetu.

 

 

BUDITE U SKLADU S TRENDOVIMA: 9 zlatnih pravila za uređenje male kupaonice!

Već vam je dosadila vaša stara, mala kupaonica? Odlično, jer je vrijeme za promjene. Najnoviji trendovi u uređenju unose inovativne detalje u kupaonicu, nove teksture i uzorke te krše ustaljena pravila i stvaraju prostore koji zadivljuju. Želite li da i vaša mala kupaonica bude u skladu s trendovima, pratite ovih genijalnih devet ideja za impresivan dom!

 

k2

Ne treba vam toliko prostora u kupaonici kao što mislite.

Veliki kupaonski ormarići s dubokim policama zapravo su veoma neučinkoviti jer se u njihovoj dubini gube stvari i vrlo lako na njih zaboravljamo. Umjesto toga riješite se viška stvari i ostavite samo ručnike, higijenske potrepštine i kozmetiku koji zaista koristite. Zamijenite nezgrapni ormarić s plitkim visećim modelom ili uskim otvorenim policama koje će vas natjerati da redovito čistite i pročišćavate kako biste imali lijepo uređen prostor.

 

k3

Umjesto da dodate prostor za odlaganje, dodajte funkcionalnost

Jednom kada uklonite suvišne stvari i zamijenite preveliki kupaonski ormarić dobit ćete puno prostora koje možete iskoristiti kako god želite! Ovisno o tome koliko kvadrata imate, možda će sad napokon stati u vaš prostor i perilica odnosno sušilica ili možete stvoriti pravi prostor za uređenje.

 

k4

U maloj kupaonici možete se poigrati s različitim materijalima

Pločice, česme i detalji najskuplji su dijelovi kupaonice, a kada radite s malim prostorom potrebno vam je puno manje materijala da dovršite uređenje. Važno je usvojiti stav da mala kupaonica također vrijedi ulaganje, pogotovo jer je moguće s manje novca dobiti fantastičan prostor. Odaberite kvalitetnu rasvjetu, a za gornji dio kupaonice odaberite skuplju i finiju keramiku ili mramor te se poigrajte uzorcima. Zamijenite klasični toalet s visećom školjkom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš.

 

k5

Dodajte staklena vrata za tuš bez rubova

Izbacite kadu i dodajte u prostor modernu tuš kabinu sa staklenim stijenama bez okvira jer ćete time uštedjeti puno prostora. To je možda skuplje rješenje od klasičnog zastora za tuš, no duže će trajati, otvorit će vizualno prostor i dodati vrijednost vašem domu, piše Jutarnji.hr.

 

k6

Poigrajte se teksturom i uzorcima

Iako mnogi smatraju da tamne boje i jaki uzorci nisu dobra ideja za male prostore, no upravo izražajni uzorci i teksture daju dubinu prostoru i stvaraju iluziju većeg prostora i životnosti.

 

k7

Postavite sve što možete na zid

Od ormarića do toaleta i radijatora, objesite što god možete na zidove kupaonice. Time ćete stvoriti dojam da je prostor veći nego što doista jest, a lakše ćete ga moći čistiti.

 

k8

Zidne niše odličan su detalj i prostor za odlaganje

Ako ste u procesu renovacije, pokušajte u zid ugraditi nišu kako biste dobili prostor za odlaganje potrepštine bez da žrtvujete prostor. U slučaju da nemate mogućnosti rušiti zidove, nišu možete stvoriti postavljanjem visećeg ormarića s otvorenom policom.

 

k9

Postavite ogledala na zidove

Trik koji uvijek pali kada želite vizualno povećati svoj prostor postavljanje je velikih površina od ogledala koje stvaraju iluziju prostora.

 

k10

Dodajte više crne bijeloj

Potpuno bijela kupaonica doima se svjetlije i prozračnije, no može izgledati hladno. Dodavanjem  crne boje u obliku crno-bijelih pločica ili pak crnog stropa unijet ćete dinamičnost u prostor.

 

Ne propustite