STRAVIČNO: Zoran i njegov komšija su pili od podneva pa stradali u požaru

Region
STRAVIČNO: Zoran i njegov komšija su pili od podneva pa stradali u požaru
.

U požaru, koji je izbio u noći između srijede i četvrtka u Bezdanu, selu na Dunavu, 15 km udaljenom od Sombora, život su izgubili Zoran Milas (57) i

Janoš Selig (54). Požar je izbio u Zoranovoj kući, gdje su se dvojica muškaraca družili i zajedno pili od popodneva.

- Zoran je imao socijalnu pomoć, živio je skromno bez struje, ali i bez ogrjeva. Ponekad bi radio u nadnici, ali sve to je bilo slabo. Živio je sam. I Janoš nije imao porodicu, ali je on po nekoliko mjeseci radio kod stočara u Rančevu i kad bi primio platu dolazio je po dan, dva u Bezdan. Voljeo je kafanu, a kad bi ponestalo para pilo se po kućama, kao sada sa Zoranom - kaže jedan od komšija nesrećnog čovjeka.
 
Šta se desilo i kako je došlo do požara, ne znam, valjda će policija utvrditi. Nisu bili loši momci, ponekad sam Zoranu nosio hrane, posebno kad je prije par mjeseci ležao zbog slomljene noge, kaže jedan on.

Vatrogasci, koji su razbili prozor do ulice i tako ušli u kuću, zatekli su Zoranovo tijelo u jednoj sobi, a Janoševo kod ulaznih vrata. Obojica su se ugušila od dima.

Po riječima očevidaca, sa njima je dobar dio dana proveo još jedan muškarac, koji je posljednja dva mjeseca stanovao kod Zorana. Nakon što su se sporečkali, on je otišao iz kuće i više se nije vraćao, što mu je spasilo život.

Ne propustite