NITKO NIJE POZVAO HITNU: Autom 'pokosio' čovjeka, svjedoci od STRAVIČNOG PRIZORA ostali u šoku

Region
NITKO NIJE POZVAO HITNU: Autom 'pokosio' čovjeka, svjedoci od STRAVIČNOG PRIZORA ostali u šoku
.

Muškarac pješak (65) preminuo je sinoć u bolnici nakon povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 21.45 jučer na Zvezdari. Stravičnu nesreću vidjelo je više Beograđana, ali Hitnu pomoć nije pozvao nitko... Ekipa je sasvim slučajno naišla neposredno nakon udesa.

 

Naime, stravična nesreća se dogodila oko 21.45, a ekipa Hitne pomoći je, sasvim slučajno, već narednog trenutka došla na mjesto događaja.

Nažalost, pješak je preminuo u bolnici, ali je ukazana pomoć i 21-godišnjem vozaču koji je također povrijeđen.

Kako priča radnica u trafici koja je sinoć radila do 22 sati, saobraćajku nije vidjela, ali je čula tup udarac.

Nezgodi su posvjedočili posjetioci i radnici kladionice, koja je bila najbliža mjestu nesreće. Bojan, zaposleni u kladionici kaže da se čuo toliko glasan udarac da je prvo pomislio da je automobil upao u neku rupu, ili udario u kontejner koji se nalazi na trotoaru.

- Kladionica je bila puna i kada smo čuli zvuk izašli smo da vidimo šta se događa. Čovjeka je udario mladi dečko u sivom "BMW"-u, tako jako da je ovaj odletio par metara, skoro do stanice... Automobil se zaustavio, a cijela šoferšajba bila mu je smrskana – rekao je svjedok za srpski "Blic".

Kako dodaje, povrijeđeni muškarac ostao je na zemlji, a oko njega su se rasule knjige koje je nosio u rukama.

Nesreću su čuli i ostali zaposleni u lokalima u ovoj ulici. Radnica trafike koja je radila sinoć kaže da joj je po zvuku udarca bilo jasno da se nisu sudarila dva automobila, već da je udaren čovjek.

Ona kaže, da Hitnu pomoć nije pozvao nitko, jer je slučajno naišla odmah nakon užasne nesreće.

- Sanitet Hitne pomoći prošao je svega nekoliko minuta prije toga, veoma sporo. Zatim se dogodila nesreća i jako brzo se Hitna vratila po povrijeđene. Mislim da ih nitko nije zvao, nego da su čuli udarac i da se nešto dešava - kaže ona.

Ne propustite